Σε διεθνή έκθεση για μία «έξυπνη πόλη» η Πάφος

Αντιπροσωπεία του Δήμου Πάφου, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Φαίδωνα Φαίδωνος, αναχωρεί την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018 για το Τελ Αβίβ προκειμένου να λάβει μέρος στη Διεθνή Έκθεση MUNI WORLD EXPO, η οποία εξειδικεύεται στις εφαρμογές των νέων τεχνολογιών για μια «έξυπνη πόλη» και απευθύνεται ιδιαίτερα σε Τοπικές Αρχές.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Πάφου έχει προσκληθεί και θα συμμετάσχει στη συνάντηση των Δημάρχων της 32ης Διεθνούς Διάσκεψης  Δημάρχων με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου και θα παρακαθίσει ακολούθως σε γεύμα που παραθέτει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της χώρας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου Πάφου, στο πλαίσιο της Έκθεσης, η αντιπροσωπεία του Δήμου Πάφου θα έχει συγκεκριμένες συναντήσεις και επαφές με εξειδικευμένες στον τομέα αυτό εταιρείες και ειδικούς, ενώ θα επισκεφθεί χώρους και εγκαταστάσεις  που λειτουργούν στα πρότυπα των «έξυπνων πόλεων».  

Θα έχει επίσης συνάντηση με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου IDC Herzliya, το οποίο θεωρείται ένα από τα καλύτερα ακαδημαϊκά ιδρύματα του Ισραήλ, με στόχο την ανάπτυξη συγκεκριμένων συνεργασιών για την παροχή της απαιτούμενης επιστημονικής στήριξης του Δήμου στην προσπάθειά του για μετατροπή της Πάφου σε «έξυπνη πόλη». 

Η αντιπροσωπεία θα έχει ακόμη συναντήσεις με τον Δήμαρχο και την ομάδα των τεχνοκρατών της Herzliya, η οποία είναι αδελφοποιημένη με την Πάφο και θεωρείται ως πόλη «μοντέλο» για την αξιοποίηση και εφαρμογή των νέων τεχνολογιών. 

Στην αποστολή του Δήμου Πάφου συμμετέχουν επίσης ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κύπρου Γιώργος Έλληνας, οι ειδικοί σε θέματα νέων τεχνολογιών Ανδρέας Καμπανέλας και Κωνσταντίνος Γένης, ο Λειτουργός Δημοτικής Υπηρεσίας Γιάννης Άνθης και η Λειτουργός Πληροφορικής Κατερίνα Κυριακού.   

Η αντιπροσωπεία θα επιστρέψει στην Πάφο την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου το βράδυ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Apple: Σε ποια χώρα αποσύρει WhatsApp και Threads
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
Εκδήλωση CITEA... Στο επίκεντρο η ανάδειξη των μελών του Συνδέσμου
Παγκύπριος Διαγωνισμός Κυβερνοασφάλειας: Μια μοναδική ευκαιρία για νέες και νέους 14-25 ετών
«Σαφάρι» Δημήτρη Σκουρίδη στην Ιαπωνία για ενίσχυση της συνεργασίας σε θέματα έρευνας και καινοτομίας
Με τη συμβολή της Cyta, επέκταση δικτύων υπερυψηλής χωρητικότητας σε υποεξυπηρετούμενες περιοχές
Cloud ERP, AI και βιωσιμότητα θα κυριαρχήσουν το 2024
NEDECO Electronics Ltd και Alcatel-Lucent Enterprise: Νέα εποχή για την επικοινωνία και τα δίκτυα
OpenAI, Google, Meta, Mistral: Έρχονται αναβαθμισμένες εκδόσεις τους για την τεχνητή νοημοσύνη
Epic: Κοντά στις επιχειρήσεις παρουσιάζοντας στην αγορά το Epic Business One