Προσλήψεις ετοιμάζεται να κάνει η Amazon

Σχέδιο για πέντε χιλιάδες νέες προσλήψεις στις ΗΠΑ, αποκάλυψε τη Δευτέρα 5 Αυγούστου, η εταιρεία πωλήσεων μέσω του Ίντερνετ, Amazon.com, μία ημέρα προτού ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, επισκεφτεί μία από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Amazon, η εταιρεία θα προσλάβει πέντε χιλιάδες εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης σε 17 από τα κέντρα επεξεργασίας παραγγελιών που διατηρεί στις ΗΠΑ. Πρόκειται για αύξηση του μόνιμου προσωπικού της Amazon κατά περίπου 25%.
 
Σήμερα η εταιρεία απασχολεί περίπου 20 χιλιάδες εργαζόμενους στις ΗΠΑ. Τα τελευταία χρόνια η Amazon δημιουργεί συνεχώς νέα κέντρα επεξεργασίας παραγγελιών στην προσπάθεια της να μειώσει τον χρόνο παράδοσης παραγγελιών και το κόστος των μεταφορικών για τον πελάτη.
 
Στα τεράστια κέντρα επεξεργασίας παραγγελιών της εταιρείας, εκατοντάδες εργαζόμενοι, μαζί με εξελιγμένα τεχνολογικά ρομπότ, διαλέγουν, πακετάρουν και τελικά αποστέλλουν στον αγοραστή την παραγγελία που είχε κάνει στον διαδικτυακό τόπο της Amazon. Μάλιστα, η ζήτηση της Amazon για νέους υπαλλήλους είναι τόσο ισχυρή, ώστε η αμερικανική εταιρεία έχει δημιουργήσει ειδικά προγράμματα προκειμένου να προσελκύσει υποψηφίους.
 
Πέρυι, ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Τζεφ Μπέζος, είχε χρησιμοποιήσει την πρώτη σελίδα του ιστότοπου της εταιρείας προκειμένου να εξαγγείλει ένα νέο πρόγραμμα, στο πλαίσιο του οποίου εργαζόμενοι θα λάμβαναν παχυλή αμοιβή προκειμένου να εκπαιδευτούν σε τομείς όπως, η μηχανική, η τεχνολογία των πληροφοριών, οι μεταφορές και η λογιστική.
 
www.zougla.gr
 

Δειτε Επισης

Είπε «ναι» στον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Βουλή-Η αποστολή της ΑΨΑ
Τα μερίδια αγοράς στην κινητή τηλεφωνία: Σταθερή η κατάταξη με μικρά σκαμπανεβάσματα
Χάνει έδαφος η σταθερή τηλεφωνία, κερδίζει η κινητή-Σε ανοδική πορεία οι συνδέσεις τύπου Fiber Optic
Στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας-«Δικαιολογείται το έλλειμμα»
Ο Κανονισμός για την τεχνητή νοημοσύνη που ψήφισε η Ευρωβουλή-Έξι ειδικοί τοποθετούνται
Σας παρουσιάζουμε την υπηρεσία AI Avatar Influencers της TheMagnet®
Η νέα υπηρεσία της Grant Thornton Κύπρου: Το AI and Data Lab
Cablenet: Χρονιά ρεκόρ με 16.2% αύξηση στα έσοδα και 52% αύξηση στους συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας
ΓΕΡΗΕΤ: Έτος αλλαγών το 2022 με έμφαση στην ανάπτυξη του 5G
Στρατηγική συνεργασία Κύπρου και Microsoft για ψηφιακή ανανέωση