Κομισιόν: Χρηματοδότηση 125 εκ. στις ψηφιακές τεχνολογίες

Με ποσό χρηματοδότησης που ξεπερνά τα 125 εκ. ευρώ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την έβδομη και τελευταία πρόσκληση υποβολής ερευνητικών προτάσεων του Προγράμματος «Υποστήριξης της Πολιτικής για τις Τεχνολογίες της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών» (ICT PSP) που εντάσσεται στο Πρόγραμμα Πλαίσιο της ΕΕ για την Ανταγωνιστικότητα και την Καινοτομία 2007-2013 (CIP).

Η ερευνητική και επιχειρηματική κοινότητα της χώρας είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για το Πρόγραμμα σε Εργαστήριο που διοργανώθηκε από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας στις 22 Φεβρουαρίου 2013, στο χώρο εκδηλώσεων του Ιδρύματος. Σ’ αυτό συμμετείχε σημαντικός αριθμός εκπροσώπων από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς καθώς και ακαδημαϊκά Ιδρύματα που δραστηριοποιούνται στα θέματα των τεχνολογιών της πληροφορικής και των επικοινωνιών.

Η παρουσίαση του Προγράμματος έγινε από την εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα Annalisa Bogliolo (European Commission - DG CONNECT) και το Εθνικό Σημείο Επαφής για το Πρόγραμμα στην Κύπρο κα Μάρσια Τριλλίδου - Βαρζακάκου, Λειτουργό του ΙΠΕ. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα ειδικού ενδιαφέροντος για την Κύπρο και να λάβουν εξειδικευμένες συμβουλές για επιτυχή συμμετοχή στο Πρόγραμμα. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε αναλυτική παρουσίαση των υπηρεσιών που προσφέρει το Ίδρυμα ως Εθνικό Σημείο Επαφής για το Πρόγραμμα καθώς και ως μέλος του ευρωπαϊκού Δικτύου στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων «Enterprise Europe Network».

Το Πρόγραμμα ICT PSP, στοχεύει στη στήριξη της έξυπνης, αειφόρου και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης μέσω της επιτάχυνσης της ευρύτερης υιοθέτησης και της βέλτιστης εφαρμογής καινοτόμων ψηφιακών τεχνολογιών και περιεχομένου από τους ευρωπαίους πολίτες, τις κυβερνήσεις και τις επιχειρήσεις με ενδιαφέρον στην υιοθέτηση μεγάλης κλίμακας εφαρμογών Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

Στο πλαίσιο της Πρόσκλησης ICT PSP παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το νέο εργαλείο χρηματοδότησης «Public Procurement of Innovative solutions (PPI)», μέσω του οποίου θα υποστηριχτεί η διαδικασία των δημοσίων συμβάσεων ως μέσο προώθησης της υιοθέτησης καινοτόμων λύσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Λειτουργό του ΙΠΕ, Εθνικό Σημείο Επαφής για το Πρόγραμμα κα Μάρσια Τριλλίδου - Βαρζακάκου στο τηλέφωνο: 22205033 και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείo: trillidou@research.org.cy

Δειτε Επισης

Στο κέντρο της Λευκωσίας νέο κέντρο για την ενίσχυση του κυπριακού οικοσυστήματος καινοτομίας
Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα Εγκαίνια της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς
Θέμις Χριστοφίδου: Το CYENS βήμα προόδου για αστική ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα
Γιώργος Χρυσάνθου: Το CYENS ανοίγει νέους δρόμους στην επιχειρηματικότητα
Nίκος Χριστοδουλίδης: Ορόσημο για τη σύγχρονη ιστορία του Δήμου Λευκωσίας το Κέντρο Αριστείας CYENS
Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης: To CYENS μέρος ευρύτερης προσπάθειας αποκατάστασης του κέντρου
Η Κύπρος στο επίκεντρο της παγκόσμιας τεχνολογίας και καινοτομίας
Ο Πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ του Μονακό στα κεντρικά γραφεία της Epic στην Κύπρο
Κτίζοντας γνώση στις επιχειρήσεις εν μέσω της ΑΙ εποχής
Capacitor Partners και IMR παρέχουν στρατηγικές προοπτικές για ψηφιακό μετασχηματισμό ελληνικής δικαιοσύνης