iPhone: Τι ξεθωριάζει τη δόξα του smartphone

Τα παράπονα αρκετών καταναλωτών ότι το iPhone 5 αρχίζει να δείχνει πολύ γρήγορα σκοροφαγωμένο, από το ξέφτισμα της βαφής του αλουμίνιου, σκιάζει τον μύθο του smartphone που άλλαξε για πάντα τα δεδομένα στον κόσμο των κινητών τηλεφώνων. Το πρόβλημα διαπιστώθηκε από τις πρώτες ημέρες κυκλοφορίας του νέου iPhone και είναι ιδιαίτερα ορατό στις μαύρες συσκευές. Ήδη έχει ξεκινήσει αναθεώρηση των ελέγχων ποιότητας στις γραμμές παραγωγής, -προκαλώντας το βίαιο ξέσπασμα των Κινέζων εργατών σε τουλάχιστον δυο περιπτώσεις, όμως δεν φαίνεται να έχει ακόμα βρεθεί λύση.

Το πρόβλημα πάντες δεν φαίνεται να φρενάρει τις πωλήσεις του, ειδικά στη χριστουγεννιάτικη αγορά των ΗΠΑ, αν και κάποιοι αναλυτές έχουν ήδη αναθεωρήσει τις εκτιμήσεις τους για τις αποστολές των επόμενων μηνών και η Apple πιθανολογείται ότι έχει αναπροσαρμόσει τις παραγγελίες της προς τα εργοστάσια της Ασίας.

Παρόλο αυτά και σύμφωνα με στοιχεία της Kantar Worldpanel ComTec, η εταιρεία από το Κουπερτίνο απολαμβάνει το τρίμηνο Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου  το υψηλότερο μερίδιο της ιστορίας της στην αμερικανική αγορά των  smartphones, με 53,3% επί των πωλήσεων νέων συσκευών. Το γεγονός συνδυάζεται βέβαια με την κυκλοφορία του iPhone 5 στις 21 Σεπτεμβρίου, καθώς η πλήρως ανασχεδιασμένη έκδοσή του έδωσε στην Apple την επιπλέον ώθηση.

Αντίθετα, στην Ευρώπη, στο ίδιο διάστημα, οι συσκευές με Android αύξησαν το προβάδισμά τους με 61% από 51,8% πριν από έναν χρόνο. Σύμφωνα με τα στοιχεία από τις πέντε μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές, η Samsung κρατά σταθερά την πρώτη θέση, με 44,3% επί των πωλήσεων νέων smartphones, η Apple ακολουθεί σε απόσταση με μερίδιο 25,3%, ενώ HTC, Sony και Nokia (με τα Windows Phone) διαγκωνίζονται για την τρίτη θέση.
 

Δειτε Επισης

Apple: Σε ποια χώρα αποσύρει WhatsApp και Threads
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
Εκδήλωση CITEA... Στο επίκεντρο η ανάδειξη των μελών του Συνδέσμου
Παγκύπριος Διαγωνισμός Κυβερνοασφάλειας: Μια μοναδική ευκαιρία για νέες και νέους 14-25 ετών
«Σαφάρι» Δημήτρη Σκουρίδη στην Ιαπωνία για ενίσχυση της συνεργασίας σε θέματα έρευνας και καινοτομίας
Με τη συμβολή της Cyta, επέκταση δικτύων υπερυψηλής χωρητικότητας σε υποεξυπηρετούμενες περιοχές
Cloud ERP, AI και βιωσιμότητα θα κυριαρχήσουν το 2024
NEDECO Electronics Ltd και Alcatel-Lucent Enterprise: Νέα εποχή για την επικοινωνία και τα δίκτυα
OpenAI, Google, Meta, Mistral: Έρχονται αναβαθμισμένες εκδόσεις τους για την τεχνητή νοημοσύνη
Epic: Κοντά στις επιχειρήσεις παρουσιάζοντας στην αγορά το Epic Business One