MetaQuotes Software Corp: Συν(αλλάζοντας) την αγορά

Η MetaQuotes Software Corp. μπήκε δυναμικά στο διεθνή επιχειρηματικό χάρτη το 2000, λανσάροντας την πρώτη της πλατφόρμα συναλλάγματος και φέρνοντας νέα δεδομένα στην αγορά του τομέα. Δώδεκα χρόνια μετά, σύμφωνα με τον senior office manager, Φοίβο Σ. Γεωργιάδη, επτά εκατομμύρια άτομα κάνουν χρήση των υπηρεσιών της.

Η εταιρεία πληροφορικής και λογισμικών MetaQuotes Software Corp., που εδρεύει στη Ρωσία, ίδρυσε το 1996 στην Κύπρο τη MetaQuotes Software Ltd, με στόχο την προώθηση των λογισμικών της. Την ιδέα για κατασκευή και προώθηση λογισμικών για συναλλαγή συναλλάγματος είχε ο СEO της εταιρείας, Renat Fatkhullin, μετά από σχετική έρευνα στην παγκόσμια αγορά. Η τεχνολογία στον τομέα αυτό μέχρι το 2000 ήταν από δυσεύρετη έως ανύπαρκτη, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, έτσι το κενό που υπήρχε ώθησε τον κ. Fatkhullin, καθώς και τον COO της εταιρείας, Ιωάννη Χρεΐς, στη δημιουργία της πλατφόρμας FX Charts.

Πώς προχώρησε η εταιρεία μετά την πρώτη της πλατφόρμα;
Ένα χρόνο αργότερα προώθησε νέα πλατφόρμα, με την επωνυμία MetaQuotes, ενώ το 2002 λάνσαρε τη MetaTrader, η οποία είχε τεράστια επιτυχία.
Το 2005 η τέταρτης γενιάς τεχνολογία προωθήθηκε στην παγκόσμια αγορά με την ονομασία MetaTrader 4, που μέχρι σήμερα θεωρείται πρότυπο της συγκεκριμένης τεχνολογίας σε όλο τον κόσμο, με το μεγαλύτερο μερίδιο πελατών ανάμεσα σε χρηματιστηριακούς οργανισμούς και τράπεζες. Παράλληλα, την ίδια χρονιά ξεκίνησε η ανάπτυξη του συστήματος TeamWox για υποστήριξη επιχειρησιακών δραστηριοτήτων. Η πρώτη δημόσια εμπορική έκδοση του συστήματος TeamWox κυκλοφόρησε το 2009, ενώ τον Ιούνιο του 2010 ήταν επίσημα στην αγορά και η πλατφόρμα MetaTrader 5.

Τι ξεχωριστό προσφέρει η MetaTrader 5;
Η πλατφόρμα αυτή περιλαμβάνει μια νέα έκδοση της γλώσσας προγραμματισμού, με την ονομασία MQL5, η οποία είναι αντικειμενοστραφής γλώσσα προγραμματισμού υψηλού επιπέδου. Η καινούρια έκδοση της πλατφόρμας συναλλαγών συναλλάγματος επέκτεινε τον αριθμό των προϊόντων, που θα μπορούσαν να αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης, για να περιλαμβάνει μετοχές, διακινούμενα αγαθά και άλλα. Την πλατφόρμα αυτή χρησιμοποιούν ήδη περισσότερες από 100 εταιρείες σε όλο τον κόσμο.

Πώς αντιμετωπίζετε τον ανταγωνισμό;
Ανταγωνισμός υπάρχει σε όλα τα επίπεδα ενασχόλησης της εταιρείας μας. Τα κλειδιά της επιτυχίας μας βασίζονται στη μέθοδο εργασίας μας, στην προσέγγιση της στρατηγικής με επίκεντρο τον πελάτη και στην επιτυχημένη φιλοσοφία που ακολουθούμε τα τελευταία 12 χρόνια για τη βέλτιστη δυνατή ικανότητα προγραμματισμού πλατφορμών διαδικτυακών χρηματιστηριακών συναλλαγών.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;
Εκτός από την περεταίρω ανάπτυξη της τεχνολογίας μας επιθυμούμε να προσελκύσουμε περισσότερους πελάτες στην πλατφόρμα MetaTrader 5. Αυτό θα βοηθήσει την αγορά εργασίας στο νησί και την προώθηση της Κύπρου στο εξωτερικό. Μελετούμε, επίσης, την εισαγωγή της Κύπρου στον παγκόσμιο χάρτη χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Οι MetaTrader 5
δυνατότητες
Η MetaQuotes Software Corp. διοργάνωσε τον περασμένο μήνα στη Λεμεσό σεμινάριο σχετικά με την πλατφόρμα διαδικτυακών χρηματιστηριακών συναλλαγών MetaTrader 5 και τους τρόπους διασύνδεσής της με χρηματιστήρια και συστήματα παροχής ρευστότητας.
Όπως τονίστηκε, η πλατφόρμα έχει τη δυνατότητα συνδεσιμότητας με διαφορετικές χρηματιστηριακές αγορές, όπως, RTS - Ρωσία, DGCX - Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, GBOT - Βόρεια Αφρική, SMX - Σιγκαπούρη και BM&FBOVESPA - Βραζιλία. Μάλιστα, ο СEO της εταιρείας, Renat Fatkhullin, σχολίασε ότι προωθείται σχέδιο σύνδεσης της πλατφόρμας με τα χρηματιστήρια ASX σε Αυστραλία, LSE σε Ηνωμένο Βασίλειο και NYSE Euronext στις ΗΠΑ. Επίσης, η MetaTrader 5 έχει τη δυνατότητα σύνδεσης με εταιρείες - παροχείς ρευστότητας, όπως, Currenex, CitiFX και HotspotFX.

 

Δειτε Επισης

Ο Πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ του Μονακό στα κεντρικά γραφεία της Epic στην Κύπρο
Κτίζοντας γνώση στις επιχειρήσεις εν μέσω της ΑΙ εποχής
Capacitor Partners και IMR παρέχουν στρατηγικές προοπτικές για ψηφιακό μετασχηματισμό ελληνικής δικαιοσύνης
«Σε αξιοσημείωτη φάση ανάπτυξης και μετασχηματισμού ο τομέας της τεχνολογίας στην Κύπρο»
Μπροστά στις προκλήσεις της τεχνητής νοημοσύνης
Apple: Σε ποια χώρα αποσύρει WhatsApp και Threads
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
Εκδήλωση CITEA... Στο επίκεντρο η ανάδειξη των μελών του Συνδέσμου
Παγκύπριος Διαγωνισμός Κυβερνοασφάλειας: Μια μοναδική ευκαιρία για νέες και νέους 14-25 ετών
«Σαφάρι» Δημήτρη Σκουρίδη στην Ιαπωνία για ενίσχυση της συνεργασίας σε θέματα έρευνας και καινοτομίας