Η μεγάλη απόφαση της Cyta για το IT

Μάχη χαρακωμάτων διεξάγεται για το μεγάλο έργο σχεδιασμού, εφαρμογής και λειτουργίας του νέου συστήματος πληροφορικής της Cyta. Στην τελική διαδικασία απέμειναν οι εταιρείες IBM και Logicom, το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού συνέρχεται την Τρίτη (27 Νοεμβρίου) το απόγευμα προκειμένου να αποφασίσει με ποιαν εταιρεία θα προχωρήσει.

Το ιστορικό του έργου
Η Cyta από ιδρύσεώς της λειτουργεί με εσωτερικούς τεχνικούς όλα τα συστήματα πληροφορικής που αφορούν στις λειτουργίες της. Οι εν λόγω διαδικασίες θεωρούνται –με τα σημερινά δεδομένα- πεπαλαιωμένες κι έτσι ο Οργανισμός προχώρησε σε απόφαση όπως βγει σε διαγωνισμό για εξασφάλιση προσφορών που αφορούν στη ριζική αναδιαμόρφωση του IT της Cyta.

Προσφορές κατατέθηκαν από δέκα εταιρείες, η τεχνική επιτροπή που συστάθηκε για αξιολόγηση των προσφορών προεπέλεξε πέντε εξ αυτών και στη συνέχεια τις δύο που δίνουν σήμερα μάχη για το έργο.

Μάλιστα οι IBM και Logicom προχώρησαν στον καταρτισμό των προσφορών τους εξασφαλίζοντας συστήματα πληροφορικής από την Oracle, οπότε οι προσφορές τους σε αυτό το σκέλος αξιολογούνται ως πανομοιότυπες. Η μεγάλη διαφορά αφορά στην εφαρμογή και τη συντήρηση του συστήματος.

Οι προσφορές των δύο εταιρειών αξιολογήθηκαν τόσο για το οικονομικό όσο και για το τεχνικό τους μέρος, με το αποτέλεσμα των δύο εξετάσεων να συμψηφίζεται σε μία, τελική, βαθμολογία η οποία κρίνει και την εταιρεία που θα πάρει την προσφορά.

Δημοσίευμα της εφημερίδας Πολίτης αναφέρεται σε προβλήματα που προκύπτουν σχετικά με την προσφορά της IBM, η οποία ανέρχεται στα 54 εκ. ευρώ που αφορούν στο τεχνικό κομμάτι και δύνανται να επιφέρουν στη Cyta αυξημένο κόστος άμα τη εφαρμογή της συμφωνίας με την εταιρεία τεχνολογίας.

Έγκυρες πηγές από τη Cyta αναφέρουν στο INBusinessNews ότι έχουν εξεταστεί τα ζητήματα που τέθηκαν αναφορικά με την προσφορά της IBM τόσο από νομικούς όσο και από την 15μελή τεχνική επιτροπή που χειρίστηκε το όλο θέμα από την αρχή. Όλες οι μελέτες συγκλίνουν στο ότι δεν προκύπτει κανένα πρόβλημα με την προσφορά της ΙΒΜ κι έτσι όλοι αναμένουν πλέον την απόφαση του Δ.Σ. που θα παρθεί το απόγευμα της Τρίτης.

Δειτε Επισης

Cloud ERP, AI και βιωσιμότητα θα κυριαρχήσουν το 2024
NEDECO Electronics Ltd και Alcatel-Lucent Enterprise: Νέα εποχή για την επικοινωνία και τα δίκτυα
OpenAI, Google, Meta, Mistral: Έρχονται αναβαθμισμένες εκδόσεις τους για την τεχνητή νοημοσύνη
Epic: Κοντά στις επιχειρήσεις παρουσιάζοντας στην αγορά το Epic Business One
Επίσκεψη ΙδΕΚ στο Ισραήλ για ενδυνάμωση συνεργασιών σε θέματα Έρευνας και Καινοτομίας
Η Huawei απένειμε τις υποτροφίες για το πρόγραμμα Seeds for the Future
Δημήτρης Σκουρίδης: Έτσι μετατρέπεται σε κέντρο τεχνολογίας η Κύπρος-Προβολή της χώρας μας στην Ιαπωνία
Με τη στήριξη της Cyta, e-σύνδεση του «Σπιτιού του Παιδιού» με τις αίθουσες των δικαστηρίων
Νέα γενική διευθύντρια του TechIsland η Tanya Romanyukha-Παραλαμβάνει τη σκυτάλη από τον Μάριο Γιωργούδη
Έντονος ανταγωνισμός στην ευρυζωνική πρόσβαση-Σταθερότητα στη διαδικτυακή και καλωδιακή τηλεόραση