Eκτοξεύθηκαν τα κέρδη της Apple

Με άνοδο 24% στα καθαρά κέρδη ολοκλήρωσε το δ΄ τρίμηνο χρήσης η Apple, χάνοντας ωστόσο τις εκτιμήσεις των αναλυτών δεδομένης της επιβράδυνσης στις πωλήσεις των iPhone και iPad.

Η διαπραγμάτευση της μετοχής του τεχνολογικού κολοσσού ανεστάλη προσωρινά στις ηλεκτρονικές συναλλαγές του αμερικανικού χρηματιστηρίου. Την Πέμπτη έκλεισε με πτώση 1,2% στα 609,54 δολάρια, απέχοντας περισσότερο από 13% από το υψηλό των 700 δολαρίων την ημέρα που παρουσίασε το iPhone 5.

H διοίκηση της Apple ανακοίνωσε επίσης χαμηλότερες των αναμενόμενων εκτιμήσεις για το επόμενο τρίμηνο -διογκώνοντας πιθανότατα τις ανησυχίες πως το ζήτημα της περιορισμένης προμήθειας των νέων συσκευών iPhone και iPad ίσως να μην έχει διευθετηθεί έως το Δεκέμβριο. Η Apple λάνσαρε το iPhone 5 στις 21 Σεπτεμβρίου και θα παρουσιάσει το νέο iPad mini την επόμενη εβδομάδα.

Για την τρίμηνη περίοδο που έληξε στις 29 Σεπτεμβρίου, η Apple συγκέντρωσε κέρδη ύψους 8,2 δισ. δολαρίων ή 8,67 δολ. ανά μετοχή, έναντι κερδών 6,6 δισ. δολ. ή 7,05 δολ. ανά μετοχή της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Στο ίδιο διάστημα τα έσοδά της ενισχύθηκαν σε ποσοστό 27% στα 36 δισ. δολάρια.

Οι αναλυτές τοποθετούσαν τα καθαρά κέρδη της Apple στα 8,75 δολάρια ανά μετοχή και τα έσοδα στα 35,8 δισ. δολάρια, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Thomson Reuters.

Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει πως πούλησε 26,9 εκατ. συσκευές iPhone και 14 εκατομμύρια συσκευές iPad στο τρίμηνο, με τις εκτιμήσεις να διαμορφώνονται στα περίπου 26 εκατ. και 17 εκατ. αντίστοιχα.

Για τους τρεις μήνες έως το Δεκέμβριο, η Apple αναμένει κέρδη της τάξης των 11,75 δολ. ανά μετοχή και έσοδα ύψους 52 δισ. δολαρίων, με τους αναλυτές να τα τοποθετούν στα 15,41 δολ. και 55 δισ. δολάρια αντίστοιχα.

Πηγή:www.capital.gr

Δειτε Επισης

Είπε «ναι» στον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Βουλή-Η αποστολή της ΑΨΑ
Τα μερίδια αγοράς στην κινητή τηλεφωνία: Σταθερή η κατάταξη με μικρά σκαμπανεβάσματα
Χάνει έδαφος η σταθερή τηλεφωνία, κερδίζει η κινητή-Σε ανοδική πορεία οι συνδέσεις τύπου Fiber Optic
Στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας-«Δικαιολογείται το έλλειμμα»
Ο Κανονισμός για την τεχνητή νοημοσύνη που ψήφισε η Ευρωβουλή-Έξι ειδικοί τοποθετούνται
Σας παρουσιάζουμε την υπηρεσία AI Avatar Influencers της TheMagnet®
Η νέα υπηρεσία της Grant Thornton Κύπρου: Το AI and Data Lab
Cablenet: Χρονιά ρεκόρ με 16.2% αύξηση στα έσοδα και 52% αύξηση στους συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας
ΓΕΡΗΕΤ: Έτος αλλαγών το 2022 με έμφαση στην ανάπτυξη του 5G
Στρατηγική συνεργασία Κύπρου και Microsoft για ψηφιακή ανανέωση