Logicom: Διατήρησε κερδοφορία εννιαμήνου

Στα ίδια με τα περσινά επίπεδα διατηρήθηκε η κερδοφορία της Logicom για το πρώτο εννιάμηνο του 2012 και συγκεκριμένα στα 3εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το κέρδος που αναλογεί στους μετόχους της εταιρείας παρέμεινε στα ίδια επίπεδα σε σχέση με το εννιάμηνο του 2011, κυρίως λόγω της αρνητικής επίδρασης από τη μεταβολή της ισοτιμίας του δολαρίου Αμερικής έναντι του ευρώ.

Το ποσοστό του Μεικτού Περιθωρίου Κέρδους αυξήθηκε στο 8,3% από 7,4% κατά το εννιάμηνο του 2011, κυρίως λόγω αυξημένων πωλήσεων προϊόντων με μεγαλύτερο του μέσου ποσοστό μεικτού περιθωρίου κέρδους και της αυξημένης συνεισφοράς του Τομέα Υπηρεσιών.

Τα Άλλα Εισοδήματα αφορούν κυρίως συνεισφορές από τους προμηθευτές για προώθηση των προϊόντων τους και από υπηρεσίες για διάφορα έργα. Στα Άλλα Εισοδήματα περιλαμβάνεται επίσης ποσό ύψους €162.500 που αφορά το υπόλοιπο του τιμήματος από την παραχώρηση των δικαιωμάτων διανομής προϊόντων της Cisco Systems στην Ουγγαρία.

Η αύξηση στα Έξοδα Διοίκησης κατά €2.035.985, και σε ποσοστό 10,0%, οφείλεται κυρίως στην ενοποίηση των εξόδων της Inteli-Scape Ltd (€845.701), της οποίας η εξαγορά ολοκληρώθηκε στις 29 Νοεμβρίου 2011, στη βελτίωση της υποδομής του Συγκροτήματος στις αγορές που δραστηριοποιείται και την αύξηση του κόστους της ασφάλειας πιστώσεων, ως συνέπεια της συνεχιζόμενης παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Το Κέρδος από Λειτουργικές Δραστηριότητες αυξήθηκε κατά €1.171.975 και σε ποσοστό 21,5%, λόγω κυρίως της αύξησης του μεικτού περιθωρίου κέρδους. Στην έννοια ‘Λειτουργικές Δραστηριότητες’ περιλαμβάνονται όλες οι δραστηριότητες του Συγκροτήματος.

Το κόστος των τραπεζικών διευκολύνσεων, συμπεριλαμβανομένων των Τόκων Εισπρακτέων και Πληρωτέων, και των συναφών Τραπεζικών Εξόδων, που χρησιμοποιήθηκαν για την επέκταση των εργασιών του Συγκροτήματος ανέρχεται σε €3.057.892 σε σύγκριση με €2.578.700 το εννιάμηνο του 2011 και σε ποσοστό αύξησης 18,6%. Η αύξηση, που επήλθε παρά την μείωση του τραπεζικού δανεισμού, οφείλεται στην αύξηση των δανειστικών επιτοκίων.
 

Δειτε Επισης

Είπε «ναι» στον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Βουλή-Η αποστολή της ΑΨΑ
Τα μερίδια αγοράς στην κινητή τηλεφωνία: Σταθερή η κατάταξη με μικρά σκαμπανεβάσματα
Χάνει έδαφος η σταθερή τηλεφωνία, κερδίζει η κινητή-Σε ανοδική πορεία οι συνδέσεις τύπου Fiber Optic
Στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας-«Δικαιολογείται το έλλειμμα»
Ο Κανονισμός για την τεχνητή νοημοσύνη που ψήφισε η Ευρωβουλή-Έξι ειδικοί τοποθετούνται
Σας παρουσιάζουμε την υπηρεσία AI Avatar Influencers της TheMagnet®
Η νέα υπηρεσία της Grant Thornton Κύπρου: Το AI and Data Lab
Cablenet: Χρονιά ρεκόρ με 16.2% αύξηση στα έσοδα και 52% αύξηση στους συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας
ΓΕΡΗΕΤ: Έτος αλλαγών το 2022 με έμφαση στην ανάπτυξη του 5G
Στρατηγική συνεργασία Κύπρου και Microsoft για ψηφιακή ανανέωση