Συνάντηση Υπ. Ενέργειας, ΡΑΕΚ, ΕΤΕΚ, Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς

InBusinessNews  02/08/2022 10:37
Συνάντηση Υπ. Ενέργειας, ΡΑΕΚ, ΕΤΕΚ, Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς

Συνάντηση Υπ. Ενέργειας, ΡΑΕΚ, ΕΤΕΚ, Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς

InBusinessNews  02/08/2022 10:37

Συνάντηση μεταξύ της Υπουργού Ενέργειας, εκπροσώπων της ΡΑΕΚ, του ΕΤΕΚ και του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου, πραγματοποιήθηκε την 1η Αυγούστου 2022.

Εκ μέρους του ΕΤΕΚ συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Κωνσταντίνος Κωνσταντή, το μέλος του Γενικού Συμβουλίου Ντίνος Νικολαΐδης, ο εμπειρογνώμονας Δρ. Βενιζέλος Ευθυμίου και ο Ανώτερος Επιστημονικός Λειτουργός του Επιμελητηρίου, Χρίστος Μαξούλης.

Η συνάντηση ήταν απόρροια των πρόσφατων προτάσεων που κατέθεσε το ΕΤΕΚ οι οποίες αφορούν:

(α) άμεσα μέτρα για να δημιουργηθούν προϋποθέσεις μείωσης της τιμής ηλεκτρικής ενέργειας και (β) αναθεώρηση πτυχών της ανταγωνιστικής αγοράς ηλεκτρισμού με τρόπο που να θωρακίσουμε το μέσο νοικοκυριό και μικρομεσαία επιχείρηση από τη μεγάλη αύξηση των τιμών ενέργειας, φροντίζοντας παράλληλα ότι τα βάρη και τα οφέλη της ενεργειακής μετάβασης θα μοιραστούν δίκαια και δεν θα δημιουργηθούν συνθήκες κερδοσκοπίας ορισμένων μόνο.

Με το πέρας της συνάντησης και χωρίς τούτο να δημιουργήσει καθυστερήσεις στην πορεία μας προς την ανταγωνιστική αγορά, αποφασίστηκε να συσταθεί ομάδα εργασίας αποτελούμενη από τους συμμετέχοντες στη συνάντηση.

Η ομάδα θα επεξεργαστεί περαιτέρω και θα αποκρυσταλλώσει τις εισηγήσεις του ΕΤΕΚ το συντομότερο δυνατό, έτσι ώστε να κατατεθούν ως διαπιστώσεις και ευρήματα στην ΡΑΕΚ και το Υπουργείο Ενέργειας για να βοηθηθούν να λάβουν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους σχετικές αποφάσεις.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας