Έδωσε... ρεύμα στην μείωση του ΦΠΑ στον ηλεκτρισμό το Υπουργικό

InBusinessNews  13/12/2021 15:43
Έδωσε... ρεύμα στην μείωση του ΦΠΑ στον ηλεκτρισμό το Υπουργικό

Έδωσε... ρεύμα στην μείωση του ΦΠΑ στον ηλεκτρισμό το Υπουργικό

InBusinessNews  13/12/2021 15:43

Την έκδοση διατάγματος, ώστε να υλοποιηθεί η πολιτική της Κυβέρνησης για αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές με την άνοδο της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας, με τη προσωρινή μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στην ηλεκτρική ενέργεια, ενέκρινε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο.

Η εν λόγω απόφαση λήφθηκε λαμβάνοντας υπόψη της αρχές που περιέχονται στην εργαλειοθήκη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αντιμετώπιση των αυξήσεων των τιμών ενέργειας και αφού προηγήθηκε διαβούλευση με την Επιτροπή ΦΠΑ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως ορίζει το κοινοτικό κεκτημένο.

Το Διάταγμα προνοεί για τα εξής:

•  τη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ για προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας που εμπίπτει στην οικιακή διατίμηση για ευάλωτους καταναλωτές 08 και 56 (εναποθήκευση θερμικής ενέργειας για οικιακή χρήση) από τον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ 19% στο μειωμένο συντελεστή 5%, για περίοδο 6 μηνών, για κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας από 1/11/2021.

•  τη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ για προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας που εμπίπτει στην οικιακή διατίμηση 01 και 02 και 56 (εναποθήκευση θερμικής ενέργειας για οικιακή χρήση) από τον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ 19% στο μειωμένο συντελεστή 9%, για περίοδο 3 μηνών για κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας από 1/11/2021.

Το Διάταγμα τίθεται σε ισχύ από τη δημοσίευση του στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας