Νομοσχέδιο για μείωση του ΦΠΑ στον ηλεκτρισμό από 19% σε 9%

InBusinessNews  15/11/2021 12:34
Νομοσχέδιο για μείωση του ΦΠΑ στον ηλεκτρισμό από 19% σε 9%

Νομοσχέδιο για μείωση του ΦΠΑ στον ηλεκτρισμό από 19% σε 9%

InBusinessNews  15/11/2021 12:34

Ξεκίνησε σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής πρόταση νόμου των κομμάτων ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και Οικολόγων, για μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος από 19% σε 9%.

Έναυσμα και λόγος αυτής της πρότασης νόμου, όπως ανέφερε η πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, ήταν και είναι η άμεση αντιμετώπισης της αλματώδους αύξησης στην τιμή των καυσίμων, η οποία άμεσα έχει μετακυληθεί στους λογαριασμούς που πληρώνουν οι καταναλωτές. Αυτή η αύξηση, όπως υπέδειξε η κ. Ερωτοκρίτου, επηρεάζει όλους και είναι δυσβάστακτη.

«Επηρεάζει δεξιούς, αριστερούς και κεντρώους, και η ακρίβεια δεν έχει κομματικό χρώμα, επηρεάζει όλη την κοινωνία οριζόντια. Για αυτό το λόγο, απευθύνουμε έκκληση στην κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών να συνεργαστεί μαζί μας έτσι ώστε να μπορέσουμε να καταλήξουμε και να πετύχουμε μια συναινετική πρόταση, μια συναινετική λύση που άμεσα να μειώνει το ΦΠΑ στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος από 19% σε 9% και να οδηγηθούμε στην Ολομέλεια της Βουλής εντός των επόμενων λίγων εβδομάδων, σίγουρα πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, έτσι ώστε το όφελος και η ανακούφιση που θα νιώσουν τα νοικοκυριά, να είναι άμεση όπως άμεση είναι βεβαίως και η αύξηση η οποία αντιμετώπισαν στους  λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος», ανέφερε.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας