Πετρολίνα: Χρονιά ορόσημο και το 2020 με την εξαγορά της ΣΙΛΚ ΟΙΛ Α.Ε

Πραγματοποιήθηκε η 21η Ετήσια Γενική Συνέλευση των μετόχων της Petrolina (Holdings) Public Ltd, με περιορισμένο αριθμό παρευρισκόμενων και λαμβάνοντας όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα προφύλαξης κατά της εξάπλωσης του Covid-19.

Στη Συνέλευση, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν εκτενώς τα ελεγμένα ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα για το 2020, ανακοινώθηκαν κέρδη πριν τη φορολογία ύψους €3,8 εκ. έναντι €4,5 εκ. το 2019, ενώ το κέρδος μετά την αφαίρεση της φορολογίας από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ανήλθε στα €3,1 εκ. έναντι €4,1 εκ. το προηγούμενο έτος. Ο συνολικός κύκλος εργασιών μέσω πρατηρίων, σε εμπορικούς πελάτες καθώς και σε άλλες εταιρείες πετρελαιοειδών, ανήλθε στα €283,2 εκ. έναντι €322,9 εκ. το 2019. Με βάση αυτά τα αποτελέσματα, το κέρδος ανά μετοχή από συνεχιζόμενες δραστηριότητες υπολογίζεται στα 3,60 σεντ έναντι 4,68 σεντ το 2019.

Η διαχρονική μερισματική πολιτική της Εταιρείας παραμένει σταθερή. Το Διοικητικό Συμβούλιο προχώρησε σε καταβολή πρώτου προμερίσματος ύψους 1,5 σεντ τον Νοέμβριο του 2020 και σήμερα, λαμβάνοντας υπόψη την ταμειακή ρευστότητα και τις προοπτικές της Εταιρείας, προτείνει την καταβολή τελικού μερίσματος ύψους 2,5 σεντ, έτσι ώστε το συνολικό μέρισμα για τη χρήση του έτους 2020 να ανέλθει στα 4,0 σεντ ανά μετοχή ή 11,76% επί της ονομαστικής αξίας της μετοχής.

Όπως ανάφερε ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της Eταιρείας, Κωστάκης Λευκαρίτης, «πέρα από τα νούμερα, όμως, το 2020 ήταν για μας ακόμη μια χρονιά ορόσημο, καθότι στο τέλος του έτους εντάχθηκε στο Συγκρότημα μας ως πλήρως θυγατρική εταιρεία, η ΣΙΛΚ ΟΙΛ Α.Ε. με έδρα τη Ρόδο και δραστηριότητες σε όλη την ελληνική επικράτεια. Η ΣΙΛΚ ΟΙΛ κατέχει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων σε Κρήτη και Σάμο για χρήση προϊόντων πετρελαιοειδών και υγραερίου και διατηρεί τέσσερα υποκαταστήματα σε Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Κρήτη και Σάμο μέσω των οποίων προμηθεύει με υγρά καύσιμα και υγραέριο την ελληνική αγορά».

 

Σε σχέση με τις αιτήσεις που υπέβαλε η Εταιρεία στον Δήμο Λάρνακας τον Οκτώβριο του 2020 για την αποξήλωση και κατεδάφιση των εγκαταστάσεων δεξαμενών υγρών καυσίμων που βρίσκονται στο βόρειο παραλιακό μέτωπο Λάρνακας, έχουν εξασφαλιστεί οι σχετικές εγκρίσεις. Ο κ. Λευκαρίτης σημείωσε ότι «η Εταιρεία έχει ήδη προχωρήσει με την κατεδάφιση των δεξαμενών και αφού ολοκληρώσει τον καθαρισμό και αποκατάσταση του εδάφους, θα προχωρήσει με την κατάλληλη αξιοποίηση της ιδιόκτητης γης, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη και τουριστική αναβάθμιση της Λάρνακας και κατ’ επέκταση της Κύπρου».

Αναφερόμενος στην κρίση της πανδημίας Covid-19 είπε: «Αναμφισβήτητα αποτέλεσε τροχοπέδη σε πολλά εταιρικά θέματα. Πρώτιστο, όμως, μέλημά μας ήταν και είναι να διαφυλάξουμε και να προστατεύσουμε την υγεία των ανθρώπων μας, συνεργατών και πελατών, στηρίζοντας παράλληλα την Πολιτεία και την Κοινωνία. Και το αποδείξαμε έμπρακτα σε κάθε κάλεσμα για βοήθεια. Εκεί που δεν μπορεί να αποτελέσει τροχοπέδη ο κορονοϊός είναι στο όραμα και στους στόχους μας».

Κλείνοντας, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της Πετρολίνα εξέφρασε εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Petrolina (Holdings) Public Ltd, τη βαθιά εκτίμηση προς το πρόσωπο του εκ των ιδρυτών του Συγκροτήματος και Επίτιμου Προέδρου, αείμνηστου Κίκη Λευκαρίτη ο οποίος απεβίωσε το Νοέμβριο του 2020 σε ηλικία 94 ετών, έχοντας προσφέρει πολυετή και πολύτιμη προσφορά στο Συγκρότημα. Τέλος, ο κ. Κωστάκης Λευκαρίτης ευχαρίστησε θερμά τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τη Διεύθυνση, τους πρατηριούχους, το προσωπικό, τους ελεγκτές, τους νομικούς συμβούλους, καθώς και όλους τους μετόχους της Εταιρείας  για την εμπιστοσύνη τους δείχνουν.

 

Δειτε Επισης

Κορυφαία κοινή προτεραιότητα για Κύπρο και Ισραήλ ο Great Sea Interconnector
Με ηλεκτρική διασύνδεση και συνεργασία σε θέματα υδρογονανθράκων στο Ισραήλ ο Παπαναστασίου
Επιτυχής άσκηση πυρόσβεσης στο υπερσύγχρονο τερματικό της ΕΚΟ Κύπρου στο Βασιλικό
Γ. Παπαναστασίου: Στοχευμένα αντισταθμιστικά για πράσινη φορολογία-Ο στόχος για το τερματικό στο Βασιλικό
Πήρε θέση για το τερματικό ο Πρέσβης της Κίνας-«Θα συμβούν καλά πράγματα μετά τις πολλές δοκιμασίες»
Νέα αύξηση της παραγωγής στο πρώτο δίμηνο του έτους για την Energean
Μπαράζ συσκέψεων Παπαναστασίου για Great Sea Interconnector-Ψηλά στις συζητήσεις το μετοχικό σχήμα
Ανταγωνιστική Αγορά Ηλεκτρισμού: Στα μέσα Μαΐου σε διαβούλευση οι ρυθμιστικές αποφάσεις
Στο 80% το ποσοστό υλοποίησης του τερματικού-Δίνει μάχη με τον χρόνο για την ευρωπαϊκή χορηγία η ΔΕΦΑ
Έρχεται επιπρόσθετο εξειδικευμένο προσωπικό από την Κίνα για το τερματικό-Σε τι ελπίζει ο Παπαναστασίου