PETA PLASTICS και STAROIL επενδύουν στην «πράσινη» ενέργεια

Στρατηγικό πλάνο για τη σταδιακή μείωση των επιπτώσεων στο περιβάλλον από τη δραστηριότητα των θυγατρικών του εταιρειών με τη χρήση Πράσινης Ενέργειας και τη μείωση του ανθρακικού τους αποτυπώματος έθεσε σε εφαρμογή ο Όμιλος PETA Holdings, συνάπτοντας συμφωνία για την αγορά ηλεκτρικού ρεύματος παραγωγής από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) που θα καλύψουν τις ανάγκες της PETA PLASTICS, και στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε ακόμη δύο πρατήρια της STAROIL.

Οι εταιρείες του Ομίλου PETA Holdings, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής τους Ευθύνης, σχεδιάζουν τη λειτουργία και την ανάπτυξη της δραστηριότητάς τους με περιβαλλοντική ευθύνη και εφαρμόζουν πρακτικές με στόχο την εξοικονόμηση πόρων.

Μάλιστα, η STAROIL από το 2018, εφαρμόζει το πρόγραμμα «Staroil Goes Green», που περιλαμβάνει ενέργειες και δράσεις για τη μείωση της ρύπανσης και την προστασία του περιβάλλοντος. Βάσει του πλάνου της εταιρείας που βρίσκεται σε εξέλιξη, μακροπρόθεσμος στόχος είναι όπως όλα τα πρατήρια να λειτουργούν συστήματα ηλεκτροδότησης μέσω φωτοβολταϊκών.

Η αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος της STAROIL, κα. Λίλιαν Πέτρου, ανέφερε «Η  περιβαλλοντική συνείδηση, αποτελεί μια από τις βασικές αξίες και προτεραιότητες για τις εταιρείες μας. Μέσω του προγράμματος ‘Staroil Goes Green’, πέραν της εισφοράς μας για την ενίσχυσης του οικοσυστήματος, επιδιώκουμε να ευαισθητοποιήσουμε  το κοινό καθώς και να ενθαρρύνουμε και άλλες εταιρείες να υιοθετήσουν τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και περιβαλλοντικές δράσεις, για την προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και στη δημιουργία βιώσιμων εγκαταστάσεων και πόλεων.»

Δειτε Επισης

Κορυφαία κοινή προτεραιότητα για Κύπρο και Ισραήλ ο Great Sea Interconnector
Με ηλεκτρική διασύνδεση και συνεργασία σε θέματα υδρογονανθράκων στο Ισραήλ ο Παπαναστασίου
Επιτυχής άσκηση πυρόσβεσης στο υπερσύγχρονο τερματικό της ΕΚΟ Κύπρου στο Βασιλικό
Γ. Παπαναστασίου: Στοχευμένα αντισταθμιστικά για πράσινη φορολογία-Ο στόχος για το τερματικό στο Βασιλικό
Πήρε θέση για το τερματικό ο Πρέσβης της Κίνας-«Θα συμβούν καλά πράγματα μετά τις πολλές δοκιμασίες»
Νέα αύξηση της παραγωγής στο πρώτο δίμηνο του έτους για την Energean
Μπαράζ συσκέψεων Παπαναστασίου για Great Sea Interconnector-Ψηλά στις συζητήσεις το μετοχικό σχήμα
Ανταγωνιστική Αγορά Ηλεκτρισμού: Στα μέσα Μαΐου σε διαβούλευση οι ρυθμιστικές αποφάσεις
Στο 80% το ποσοστό υλοποίησης του τερματικού-Δίνει μάχη με τον χρόνο για την ευρωπαϊκή χορηγία η ΔΕΦΑ
Έρχεται επιπρόσθετο εξειδικευμένο προσωπικό από την Κίνα για το τερματικό-Σε τι ελπίζει ο Παπαναστασίου