Ν. Λευκαρίτης: Μεγάλο βήμα η εξαγορά της Silk Oil από την Πετρολίνα

Εν μέσω των χαλεπών καιρών που προκάλεσε η εξάπλωση της πανδημίας COVID-19, η Petrolina Holdings τόλμησε και έκανε το μεγάλο βήμα για επέκταση και στην ελληνική αγορά εμπορίας πετρελαιοειδών με την εξαγορά της Silk Oil, μέσω της θυγατρικής P.W. Bunkering Services, έναντι €9 εκατ.

Για μεγάλο βήμα το οποίο θα έχει σημαντικά οφέλη τόσο για την Petrolina Holdings στην Κύπρο, όσο και για την ελληνική Οικονομία, έκανε λόγο μιλώντας στο InBusinessNews ο εκτελεστικός διευθύνων σύμβουλος της Πετρολίνα, Ντίνος Λευκαρίτης ο οποίος υπογράμμισε πως στόχος είναι η παροχή στην ελληνική αγορά προϊόντων υψηλών προδιαγραφών όπως γίνεται και στην κυπριακή αγορά.
 

Διαβάστε ακόμα:

Εταιρείες με κύκλο εργασιών άνω των €100 εκατ.

Brexit: Τι αλλάζει για αεροπορικές, βίζες και επιδόματα

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί, πως η εξαγορά της Silk Oil από την Πετρολίνα δεν προέκυψε τυχαία, καθώς η Πετρολίνα συνεργαζόταν με την Silk Oil σε θέματα αεροπορικών καυσίμων μέσω της ελληνικής θυγατρικής της HafCo (Ελληνική Εταιρεία Αεροπορικών Καυσίμων Α.Ε.). Υπήρχε γνωριμία και επαφές με τους ιδιοκτήτες της SilK Oil, με την εξαγορά να έχει αίσιο τέλος όταν υπήρξε θετική κατάληξη στις συζητήσεις.

Ποια είναι η Silk Oil
Η Silk Oil ιδρύθηκε στη Ρόδο το 1988 από μετόχους που δραστηριοποιούνταν στην εμπορία πετρελαιοειδών από το έτος 1958 με γνώσεις και εμπειρία. Σήμερα διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις αποθήκευσης υγρών καυσίμων στην Κρήτη και τη Σάμο. Με έδρα την Ρόδο και 4 υποκαταστήματα στον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη, την Κρήτη και τη Σάμο μέσω των οποίων προμηθεύει με υγρά καύσιμα και υγραέριο όλη την ελληνική επικράτεια.

Διαθέτει 414 σημεία πώλησης υγρών καυσίμων και υγραεριοκίνησης σε όλη την Ελλάδα που φέρουν το σήμα της SILK OIL. Παρέχει υπηρεσίες σε πρατήρια καυσίμων και σε διανομείς πετρελαίου θέρμανσης που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Επιπλέον, οι εργασίες της  περιλαμβάνουν δίκτυο βυτιοφόρων οχημάτων μέσω του οποίου διανέμονται πετρελαιοειδή προϊόντα σε όλη την Ελλάδα.
Ο κύκλος εργασιών της για το 2018 διαμορφώθηκε στα €209,3 εκατ. και καθαρές ζημιές ύψους €187,3 χιλ., ενώ για το έτος2019 παρουσίασε κύκλο εργασιών €194,7 εκατ. και καθαρές ζημιές ύψους €18χιλ.

Μεγάλο βήμα για Πετρολίνα
Η εξαγορά αναμένεται να επηρεάσει θετικά τις προοπτικές και τα αποτελέσματα του Ομίλου Πετρολίνα λόγω των οικονομιών κλίμακος και συνεργειών που δύναται να δημιουργηθούν, της πολυετούς πείρας του Ομίλου στον τομέα των πετρελαιοειδών καθώς επίσης και της εμπειρίας από την υπάρχουσα παρουσία του Ομίλου Πετρολίνα στην Ελλάδα.

Ως μεγάλο βήμα το οποίο θα έχει πάρα πολλά οφέλη και για την Πετρολίνα στην Κύπρο που θα είναι η ιδιοκτήτρια εταιρεία αλλά και για την ελληνική οικονομία, χαρακτήρισε την εν λόγω εξαγορά ο εκτελεστικός διευθύνων σύμβουλος, Ντίνος Λευκαρίτης ο οποίος υπογράμμισε πως ο Όμιλος με την εμπειρία που διαθέτει μπορεί να συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει στην παρούσα φάση η Silk Oil.

Στόχος, επισήμανε, είναι η παροχή υψηλών προδιαγραφών προϊόντων στην ελληνική αγορά όπως κάνει ο Όμιλος και στην Κύπρο, «να αναπτύξουμε καλές σχέσεις με τους πελάτες μας τους οποίους θα έχουμε πλέον στην Ελλάδα και να δημιουργήσουμε πλέον ένα δυνατό σύνολο που θα είναι προς όφελος τόσο της ελληνικής Οικονομίας όσο και για τον Όμιλος της Πετρολίνα και κατεπέκτασην της κυπριακής Οικονομίας».

 

Δειτε Επισης

Άλμα άνω του 3% για το πετρέλαιο – Στα $90 το brent
ΕΕ: Αυξάνει στα €7,3 δις τους πόρους για πράσινη-ψηφιακή μετάβαση
Στην Κύπρο μια από τις μεγαλύτερες αυξήσεις ΑΠΕ στην Ε.Ε. την τελευταία διετία
Μέτριος ο αντίκτυπος της ιρανικής επίθεσης στις τιμές του πετρελαίου-Παρακολουθεί στενά η ΕΚΤ
Κίνα: Αυξάνει τις λιανικές τιμές πώλησης βενζίνης και πετρελαίου
Μικρές μεταβολές στο πετρέλαιο εν αναμονή της απάντησης του Ισραήλ
Ρεκόρ εξαγωγών ρωσικού πετρελαίου διά θαλάσσης
Επιτροπή Εμπορίου: Ζητά προώθηση σχεδιασμών για συστήματα αποθήκευσης και υδρογόνο
Γ. Παπαναστασίου στο InBusinessNews: Σαφής η θέση μας για Great Sea Interconnector-«Όσο πιο σύντομα...»
Οι εκτιμήσεις για αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή ρίχνουν τις τιμές πετρελαίου