Petrolina: Σημαντικός ο αντίκτυπος covid-19 στον όγκο πωλήσεων

Μειωμένο κύκλο εργασιών για το πρώτο εξάμηνο του 2020 κατέγραψε Petrolina (Holdings) Public ο οποίος ανήλθε στα  €129,4 εκατ. σε σχέση με €167,1 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2019. Τα κέρδη μετά τη φορολογία ανήλθαν στις €143 χιλιάδες σε σχέση με €1,4 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις του Συγκροτήματος για το πρώτο εξάμηνο η αδράνεια κατά τη διάρκεια των μέτρων περιορισμού κίνησης λόγω της πανδημίας covid-19  είχε επηρεάσει τις δραστηριότητες του Συγκροτήματος με σημαντικό αντίκτυπο στον όγκο πωλήσεων για την εν λόγω περίοδο. Το Συγκρότημα, στα πλαίσια των στρατηγικών του σχεδιασμών σχετικών με την επιχειρηματική του συνέχεια και την οικονομική του ανθεκτικότητα, έχει εκπονήσει ειδικές αξιολογήσεις των κινδύνων από τις ενδεχόμενες οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας. Από τα αποτελέσματα των προβλέψεων των ταμειακών ροών που έχουν υπολογιστεί μέχρι και το τέλος του 2021, δεν παρουσιάζεται να προκύπτει οποιοδήποτε ενδεχόμενο, ακόμη και στο πιο αυστηρό σενάριο που να υποδηλοί ενδείξεις που ενδεχομένως να θέτουν σε κίνδυνο την οικονομική ανθεκτικότητα του Συγκροτήματος ή και την ικανότητά του, να συνεχίσει να λειτουργεί ως δρώσα οικονομική οντότητα για τους επόμενους 12 μήνες.

Αξίζει να σημειωεί πως το Συγκρότημα τον Απρίλιο του 2020 προχώρησε σε σύναψη συμφωνίας με την εταιρεία Weatherford Global Products, συνολικού τιμήματος €2 εκατ + ΦΠΑ για την αγορά δικαιώματος μίσθωσης ακινήτων στη Λάρνακα των οποίων ιδιοκτήτς είναι η Κυπριακή Δημοκρατία. Η συμφωνία περιλαμβάνει την μίσθωση βιομηχανικών οικοπέδων, σύμβαση η οποία λήγει στις 31 Ιανουαρίου 2034 με δικαίωμα ανανέωσης για ακόμα δύο περιόδους των 33 ετών έκαστη. Η συμφωνία ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο και αναμένεται να συμβάλει θετικά στην αποτελεσματική διεκπαιρέωση των δραστηριοτήτων του Συγκροτήματος μετά τη μετακίνηση όλων των αποθηκευθτικών εγκαταστάσεων στην περιοχή Βασιλικού.

Δειτε Επισης

Νίκος Χριστοδουλίδης: Προκηρύσσει μεγάλη εκστρατεία για το rebranding της Κύπρου ο Invest Cyprus
Δρ. Χρ. Χατζηκυπριανού: Κτηνιατρική Σχολή στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο
Γ. Μιχαήλ: Ας πιστέψουμε στην κυπριακή επιχειρηματικότητα, ας γίνουμε μια πραγματικά pro-business κοινωνία
Ανακατατάξεις στο Δ.Σ. της Petrolina-Με εκτελεστικά καθήκοντα ο Χρ. Λευκαρίτης, νέο εκτελεστικό μέλος η Α. Λευκαρίτη
Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ