10 μεγάλα φωτοβολταϊκά πάρκα που βρίσκονται στα σκαριά

10 μεγάλα φωτοβολταϊκά πάρκα που βρίσκονται στα σκαριά

10 μεγάλα φωτοβολταϊκά πάρκα που βρίσκονται στα σκαριά

Έγκριση σε 23 αιτήσεις για φωτοβολταϊκά πάρκα έχει δώσει μέσα στο 2020 το Τμήμα Περιβάλλοντος, με κάποιες από αυτές να αφορούν πάρκα μεγάλης δυναμικότητας. Το InBusinessNews σας παρουσιάζει τα μεγαλύτερα φωτοβολταϊκά πάρκα που έχουν πάρει πράσινο φως, από την αρχή του χρόνου μέχρι και σήμερα. 

RELATED ARTICLES

10MW στην Αναρίτα

Το μεγαλύτερο έργο αφορά δύο φωτοβολταϊκά πάρκα συνολικής δυναμικότητας 10MW (5MW το κάθε ένα), για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και διάθεση της στο δίκτυο της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ), εντός των διοικητικών ορίων της κοινότητας Αναρίτας, της Επαρχίας Πάφου. Θα υλοποιηθούν από την Spanercom Ltd και το συνολικό εμβαδόν των τεμαχίων ανέγερσης των έργων είναι 178.000 τ.μ..

Hermes Airports

Δεύτερο στη λίστα έρχεται φωτοβολταϊκό πάρκο δυναμικότητας 3.5 MW της Hermes Airports, εντός του περιβάλλοντα χώρου του Διεθνούς Αερολιμένα Λάρνακας. Το έργο θα βρίσκεται σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου από το κτήριο του αεροδρομίου και περίπου 1 χιλιόμετρο από τον διάδρομο προσγείωσης/απογείωσης.

Σε τεμάχιο κρατικής ιδιοκτησίας (χαλίτικο) εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αραδίππου στην τοποθεσία «Μελίσσια» θα ανεγερθεί φωτοβολταϊκή μονάδα δυναμικότητας μέχρι 2.5 MW, για την παραγωγή και διάθεση ηλεκτρικής ενέργειας. Το παραγόμενο ηλεκτρικό ρεύμα θα συνδέεται με υποσταθμό της ΑΗΚ για διοχέτευση της ενέργειας μέσω γραμμής μεταφοράς στο εθνικό ηλεκτρικό δίκτυο.
 
Παράλληλα, στην περιοχή Τσερίου, σε τεμάχια με εμβαδό 39.849 τ.μ., θα εγκατασταθούν 7.730 φωτοβολταϊκά πλαίσια, δυναμικότητας 2,78 MW.

Την πρώτη πεντάδα κλείνει φωτοβολταϊκό πάρκο δυναμικότητας 2MW στην περιοχή «Πλακωτός» της κοινότητας Κοφίνου. Θα αποτελείται από 7.277 φωτοβολταϊκά πλαίσια, ισχύος 275Wp το κάθε ένα, που θα καλύπτουν σχεδόν ολόκληρο το τεμάχιο, με συνολική έκταση περίπου 36.121 τ.μ..

PHOTOS PHOTIADES BREWERIES
Στην κοινότητα Ορόκλινης, σε τεμάχιο 21.090 τ.μ., έχει δοθεί έγκριση κατασκευής φωτοβολταϊκού πάρκου δυναμικότητας 1.5 MW, με σκοπό την μετατροπή της ηλιακής ενέργειας σε ηλεκτρική και τη διάθεσή της στο δίκτυο της ΑΗΚ.
 
Επίσης, εντός των περιφραγμένων εγκαταστάσεων της Εταιρείας PHOTOS PHOTIADES BREWERIES LTD, στο Δήμο Ιδαλίου, θα εγκατασταθούν 3.850 φωτοβολταϊκά πλαίσια, δυναμικότητας 1.2MW. Θα καλύψουν εμβαδό γύρω στα 11.679 τ.μ., σε τεμάχιο με εμβαδό 57.925 τ.μ..  
 
Έγκριση για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και διάθεσή της στο δίκτυο της ΑΗΚ έχει πάρει και φωτοβολταϊκό πάρκο δυναμικότητας 1 MW, στην κοινότητα Καταλυόντα, της επαρχίας Λευκωσίας. Το έργο χωροθετείται σε μέρος τεμαχίου με συνολική έκταση 20,736 τ.μ..  
 
Τέλος, σε τεμάχιο, συνολικής έκτασης 29.098 τ.μ., στην περιοχή «Τρύπες» της κοινότητας Σκαρίνου εγκρίθηκε έργο δυναμικότητας 0.6 MW, που θα καλύπτει έκταση περίπου 6.000 τ.μ.. Θα αποτελείται από 2.181 φωτοβολταϊκά πλαίσια ισχύος 275W έκαστο.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας