Επιχορήγηση για αύξηση δυναμικότητας φωτοβολταϊκών συστημάτων

H Επιτροπή Διαχείρισης του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞ.Ε, λαμβάνοντας υπόψη την παράγραφο 17 του υπό αναφορά Σχεδίου Χορηγιών η οποία προβλέπει ότι «σε περίπτωση που κριθεί σκόπιμο, η Επιτροπή δύναται, με ανακοίνωσή της η οποία δημοσιεύεται –μεταξύ άλλων- στην ιστοσελίδα του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞ.Ε (www.resecfund.org.cy), να αποσαφηνίσει ή/και να ερμηνεύσει πρόνοιες του παρόντος Σχεδίου», διευκρινίζει ότι φυσικά πρόσωπα, τα οποία ήδη διαθέτουν φωτοβολταϊκό σύστημα που λειτουργεί με τη μέθοδο του συμψηφισμού μετρήσεων (Net-Metering), μπορούν να αιτηθούν επιχορήγησης και για την αύξηση της δυναμικότητας του υφιστάμενου συστήματος ως ακολούθως: 

  • σε περίπτωση που ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΛΑΒΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΟΡΗΓΙΑ για την εγκατάσταση του υφιστάμενου συστήματος, μπορούν να αιτηθούν για το σύνολο της της εγκατεστημένης ισχύος ή για επιπρόσθετη εγκατεστημένη ισχύ και μέχρι των ορίων επιχορήγησης που καλύπτει η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ στην οποία εμπίπτουν οι δικαιούχοι (δηλ. μέχρι 4Kw για της ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ 2 και 3Α και μέχρι 5Kw για την ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 3Β).

 

  • σε περίπτωση που ΕΙΧΑΝ ΛΑΒΕΙ ΧΟΡΗΓΙΑ για την εγκατάσταση του υφιστάμενου συστήματος, μπορούν να αιτηθούν μόνο για τη νέα εγκατεστημένη ισχύ και μέχρι συνολικής εγκατεστημένης ισχύος (λαμβάνοντας υπόψη και το υφιστάμενο σύστημα) που δεν θα υπερβαίνει τα όρια επιχορήγησης που καλύπτει η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ στην οποία εμπίπτουν οι δικαιούχοι (δηλ. μέχρι 4Kw για της ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ 2 και 3Α και μέχρι 5Kw για την ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 3Β). Το πιο πάνω εφαρμόζεται σε όλες τις περιπτώσεις και ανεξάρτητα από τον χρόνο εγκατάστασης και επιχορήγησης του υφιστάμενου φωτοβολταϊκού συστήματος.

 

  • σε περίπτωση που για την εγκατάσταση του υφιστάμενου συστήματος ο αιτητής ΕΙΧΕ ΤΗΣ ΤΑ ΠΕΝΤΕ (5) ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΤΗ ΛΑΒΕΙ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΧΟΡΗΓΙΑ (στο πλαίσιο της ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 3Β ή αντίστοιχης), μπορεί να αιτηθεί μόνο για ένταξη τις ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ 2 και 3Α και μόνο για τη νέα εγκατεστημένη ισχύ μέχρι συνολικής εγκατεστημένης ισχύος  (λαμβάνοντας υπόψη και το υφιστάμενο σύστημα) 4Kw.

 

  • σε περίπτωση που για την εγκατάσταση του υφιστάμενου συστήματος ο αιτητής ΕΙΧΕ ΛΑΒΕΙ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΧΟΡΗΓΙΑ (στο πλαίσιο της ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 3Β ή αντίστοιχης) αλλά έχουν παρέλθει τα πέντε (5) χρόνια από τον χρόνο καταβολής της χορηγίας, μπορεί να αιτηθεί για ένταξη στην ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 3Β και μόνο για τη νέα εγκατεστημένη ισχύ μέχρι συνολικής εγκατεστημένης ισχύος  (λαμβάνοντας υπόψη και το υφιστάμενο σύστημα) 5Kw.

 

  • σε περίπτωση που ο αιτητής ΕΙΧΕ ΛΑΒΕΙ ΧΟΡΗΓΙΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 2 ή 3Α για την εγκατάσταση του υφιστάμενου συστήματος, μπορεί να αιτηθεί χορηγίας για την επέκταση του ΦΒ συστήματος ως δικαιούχος της ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 3Β (αν πλέον μπορεί να ενταχθεί στην ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ) μόνο για τη νέα εγκατεστημένη ισχύ και μέχρι συνολικής εγκατεστημένης ισχύος  (λαμβάνοντας υπόψη και το υφιστάμενο σύστημα) 5Kw.

Δειτε Επισης

Επιτροπή Εμπορίου: Ζητά προώθηση σχεδιασμών για συστήματα αποθήκευσης και υδρογόνο
Γ. Παπαναστασίου στο InBusinessNews: Σαφής η θέση μας για Great Sea Interconnector-«Όσο πιο σύντομα...»
Οι εκτιμήσεις για αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή ρίχνουν τις τιμές πετρελαίου
Στο Άμπου Ντάμπι για τη σύνοδο της συνέλευσης IRENA ο Γιώργος Παπαναστασίου
Great Sea Interconnector: Απαντά σε Παπαναστασίου ο ΑΔΜΗΕ-Διαθέσιμο στους επενδυτές το νέο business plan
«Σημαντικά βήματα της Κύπρου σε πράσινες επενδύσεις, υπάρχει ανεκμετάλλευτο δυναμικό ΑΠΕ»
Κομισιόν: Ορόσημο για Πράσινη Συμφωνία η οδηγία για ενεργειακή απόδοση κτιρίων
Γ. Παπαναστασίου για Great Sea Interconnector: Η Κυβέρνηση δεν επιθυμεί να κάνει το έργο για χάριν του έργου
Πρέσινγκ Αθήνας σε Λευκωσία για Great Sea Interconnector-«Αν χαθούν οι προθεσμίες για τα κονδύλια από Ε.Ε…»
Φωτογραφίζει Μανουσάκη και εξαπολύει πυρά για Great Sea Interconnector... Σφόδρα ενοχλημένος ο Κεραυνός