AHK: Ακραία κοινωνική πρόκληση η εξαγγελία απεργιακών μέτρων

Ακραία κοινωνική πρόκληση συνιστά η εξαγγελία απεργιακών μέτρων από τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις της ΑΗΚ την ερχόμενη Τετάρτη 18/3 και Πέμπτη και Παρασκευή 26/3 και 27/3, επισημαίνει σε ανακοίνωση του το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού και τονίζει πως «την περίοδο αυτή που ο τόπος μας και ολόκληρη η κυπριακή κοινωνία δοκιμάζονται σκληρά από την πρωτόγνωρη απειλή της επιδημίας του Κορωνοϊού, είναι αδιανόητη οποιαδήποτε ενέργεια ή έστω πρόθεση ενέργειας που προκαλεί αβεβαιότητα, αναστάτωση και περαιτέρω δυσκολίες στους πολίτες και ευρύτερα στην κοινωνία».

Όπως προσθέτει στην ανακοίνωση «αυτές είναι εποχές μέγιστης κοινωνικής ευθύνης, ειδικά από όλους όσοι εργάζονται σε οργανισμούς, υπηρεσίες και φορείς αγαθών ζωτικής σημασίας. Αυτές είναι εποχές ένωσης δυνάμεων και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής, όχι άκριτων αποφάσεων και διχασμού. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΗΚ θέλει να πιστεύει ότι η πλειοψηφία των εργαζομένων αναγνωρίζει την κρισιμότητα των ημερών και προσμετρά τη μεγάλη ευθύνη προς το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΗΚ υπογραμμίζει πως έχει ανοικτές τις πόρτες του διαλόγου και της συνεννόησης με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. «Πάντα όμως σε ένα πλαίσιο αμοιβαίου σεβασμού και διακριτών ρόλων που υπηρετούν την ακεραιότητα της θεσμικής λειτουργίας της ΑΗΚ και θέτουν πάνω απ’ όλα την εκπλήρωση της αποστολής του Οργανισμού προς τον τόπο και τους πολίτες».

Δειτε Επισης

Άλμα άνω του 3% για το πετρέλαιο-Στα $90 το brent
Ε.Ε.: Αυξάνει στα €7,3 δις τους πόρους για πράσινη-ψηφιακή μετάβαση
Στην Κύπρο μια από τις μεγαλύτερες αυξήσεις ΑΠΕ στην Ε.Ε. την τελευταία διετία
Μέτριος ο αντίκτυπος της ιρανικής επίθεσης στις τιμές του πετρελαίου-Παρακολουθεί στενά η ΕΚΤ
Κίνα: Αυξάνει τις λιανικές τιμές πώλησης βενζίνης και πετρελαίου
Μικρές μεταβολές στο πετρέλαιο εν αναμονή της απάντησης του Ισραήλ
Ρεκόρ εξαγωγών ρωσικού πετρελαίου διά θαλάσσης
Επιτροπή Εμπορίου: Ζητά προώθηση σχεδιασμών για συστήματα αποθήκευσης και υδρογόνο
Γ. Παπαναστασίου στο InBusinessNews: Σαφής η θέση μας για Great Sea Interconnector-«Όσο πιο σύντομα...»
Οι εκτιμήσεις για αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή ρίχνουν τις τιμές πετρελαίου