Η Βουλή ενέκρινε την κυβερνητική εγγύηση για χρηματοδότηση έργου από την ΕΤΕπ

InBusinessNews  07/02/2020 18:30
Η Βουλή ενέκρινε την κυβερνητική εγγύηση για χρηματοδότηση έργου από την ΕΤΕπ

Η Βουλή ενέκρινε την κυβερνητική εγγύηση για χρηματοδότηση έργου από την ΕΤΕπ

InBusinessNews  07/02/2020 18:30
Η Βουλή ενέκρινε με 26 ψήφους υπέρ και 23 εναντίον την κυβερνητική εγγύηση προς την εταιρεία Alfa Mediterranean Enterprises ύψους €60.185.628 για χρηματοδότηση έργου από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων που αφορά σταθμό ηλιακής ενέργειας για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. 

RELATED ARTICLESΣε παρέμβασή του μετά την έγκριση της εγγύησης ο Βουλευτής ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου ανέφερε ότι υπερψηφίστηκε ένα έργο «που κατά παραδοχή και της Κυβέρνησης πολύ πιθανόν να μην είναι εφικτό να γίνει». Ειδική αναφορά έκανε στους στόχους της Κυπριακής Δημοκρατίας για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, σημειώνοντας ότι «αν δεν γίνει το έργο θα είμαστε ακόμα πιο αργοπορημένοι και θα φάμε ακόμα περισσότερα πρόστιμα».

Αναφέρθηκε επίσης στο ψηλό κόστος που θα έχει ακόμη και να υλοποιηθεί για τους καταναλωτές η τιμή που έχει καθοριστεί. Το τρίτο και το πιο σημαντικό, είπε, είναι ότι δόθηκε η εντύπωση ότι δεν θα έχει ρίσκο η ΚΔ από τις εγγυήσεις. Εμείς, ανέφερε ο κ. Στεφάνου, λέμε ότι θα έχει ρίσκο και επειδή έχει ρίσκο η ΕΕ όταν αποδεχθεί να χρηματοδοτήσει το έργο θα ζητήσει την εγγύηση του οικείου κράτους. Όσοι ψήφισαν έβαλαν ένα ρίσκο ύψους 60 εκατ. το οποίο αύριο μπορεί να κληθούν οι πολίτες να πληρώσουν, είπε, «γι αυτό και εμείς ψηφίσαμε αρνητικά».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νίκολας Παπαδόπουλος ανέφερε ότι θα πρέπει να θεσμοθετηθεί η χρηματοδότηση τέτοιων έργων. «Δεν γίνεται να καλείται η Βουλή να κάνει τη δουλειά της Κυβέρνησης», είπε και πρόσθεσε ότι και ο ίδιος ο αιτητής δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα κάνει.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας