Έκκληση ΠΟΒΕΚ για έγκριση της εγγυητικής €60 εκατ. για το ηλιοθερμικό πάρκο

  07/02/2020 09:05
Έκκληση ΠΟΒΕΚ για έγκριση της εγγυητικής €60 εκατ. για το ηλιοθερμικό πάρκο

Έκκληση ΠΟΒΕΚ για έγκριση της εγγυητικής €60 εκατ. για το ηλιοθερμικό πάρκο

  07/02/2020 09:05

Έκκληση για έγκριση της κυβερνητικής εγγύησης προς την εταιρεία «Alfa Mediterranean Enterprises Ltd» ύψους €60.185.628 για χρηματοδότηση έργου από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων στα πλαίσια ευρωπαϊκού χρηματοδοτικού προγράμματος, κάνει ο Σύνδεσμος Ηλιοθερμικών Ενεργειακών πάρκων της ΠΟΒΕΚ.

RELATED ARTICLES

 
Με αφορμή συνάντηση των αρχηγών των κομμάτων και μετά την δηλωθείσα θέση του Προέδρου του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλου, να ζητήσει και πάλι αναβολή του θέματος στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι η θέση του Υπουργείου Οικονομικών είναι εσφαλμένη αφού δεν προνοείται από τον διαγωνισμό καμία κύρωση από την Βουλή.
 
«Στόχο έχει το έργο να πηγαίνει από αναβολή σε αναβολή μέχρι που να μην μείνει χρόνος βάσει των  χρονοδιαγραμμάτων της Ευρώπης να μπορεί τεχνικά να κατασκευαστεί», αναφέρεται.
 
Ο σύνδεσμος διατυπώνει επικρίσεις για άτομα σε διάφορες θέσεις σε Νομική Υπηρεσία, Υπουργείου Οικονομικών, Υπουργείο Γεωργίας και ευρωσκεπτικιστές για την μη έγκριση της εγγυητικής, αναφέροντας ότι με αυτό τον τρόπο η Κυπριακή Δημοκρατία παρουσιάζεται ασυνεπής έναντι των δεσμεύσεών της.

 Ζητούν από την Κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τη θέση της για το θέμα στη Βουλή και από τα κόμματα να δώσουν την έγκριση, για να  διασφαλιστούν τα χρήματα της Ευρώπης τα οποία κέρδισε το έργο.
 
Διευκρινίζουν ότι με την εγγύηση που ζητούν από κοινού Υπουργείο Οικονομικών και Γεωργίας δεν θα εγγυηθεί η Κυπριακή Δημοκρατία καμία εταιρεία ιδιωτικού τομέα για να κατασκευάσει οποιονδήποτε έργο, αλλά θα δώσει όπλο στα χέρια της Κυπριακής Δημοκρατίας να διασφαλίσει και να διαχειριστεί τα χρήματα που κέρδισε η εταιρεία, χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος να κληθεί η Κυπριακή Δημοκρατία να επιστρέψει οποιονδήποτε ποσόν, αφού το Υπουργείο Οικονομικών και ο κύριος του έργου αποδέχονται να εκδώσουν ισόποση τραπεζική εγγυητική πριν από οποιανδήποτε εκταμίευση ποσού.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας