Εγκαινιάστηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το υπερσύγχρονο τερματικό της Πετρολίνα στο Βασιλικό

Πιστή στα χρονοδιαγράμματα αλλά και στο όραμα της, να βρίσκεται πάντα μπροστά και να αποτελεί κινητήριο δύναμη στα οικονομικά και επιχειρηματικά πράγματα του τόπου, η Πετρολίνα εγκαινίασε το Σάββατο, 25 Ιανουαρίου, με μεγάλη υπερηφάνεια, τις νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της στο Βασιλικό. 

Τα επίσημα εγκαίνια του τερματικού, που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που έχει γίνει ποτέ στην Κύπρο από κυπριακή εταιρεία, τέλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, στην παρουσία μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, αρχηγών και εκπροσώπων κομμάτων, επισήμων και εκπροσώπων του Τύπου. 

Χαιρετίζοντας το πρωτοποριακό έργο ύψους πέραν των €80 εκατ., ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη τον  Όμιλο εταιριών Πετρολίνα και για το σύνολο της επιχειρηματικής δραστηριότητας  που αναπτύσσει διαχρονικά επιδεικνύοντας σταθερό σεβασμό στις ανάγκες των πελατών και των συνεργατών του. «Ιδιαιτέρως στη βάση της πολιτικής του Ομίλου να προχωρεί σε υψηλού κύρους επενδύσεις ακόμη και εν μέσω της οικονομικής κρίσης, εργοδοτώντας πλήθος υπαλλήλων , συνέβαλε καθοριστικά στην τόνωση της οικονομίας και της τοπικής κοινωνίας».  

Καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της Πετρολίνα κ. Κωστάκης Λευκαρίτης ανέφερε ότι η μετακίνηση των εγκαταστάσεων στο Βασιλικό σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής, η οποία αναδύεται μέσα από τη διαχρονική αρχή της εταιρίας να είναι αυτάρκης. «Έχουμε επιτελέσει ένα έργο του παρόντος και του μέλλοντος. Οι εγκαταστάσεις μας στο Βασιλικό είναι υψηλής τεχνολογίας, τελευταίων ευρωπαϊκών προδιαγραφών με πλήρη αυτοματοποίηση του ιδίου του τερματικού, που με βάση τις νέες τεχνολογίες πρόσθετων additives δίνει τη δυνατότητα στην εταιρία να διαθέτει άριστης ποιότητας προϊόντα, με όλες τις ασφαλιστικές δικλείδες για την ασφάλεια του περιβάλλοντος».   

Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της Πετρολίνα έκανε ακόμη ιδιαίτερη αναφορά στη συμβολή του  έμψυχου δυναμικού της εταιρίας, καθώς και στην πολιτική Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. «Η εταιρία έχει αποδείξει έμπρακτα ότι αποτελεί κύτταρο της Κυπριακής κοινωνίας από την οποία περιβάλλεται με εμπιστοσύνη». 

Στις ευοίωνες προοπτικές, όπως αυτές προδιαγράφονται μέσα από τη διορατικότητα και τον σωστό προγραμματισμό που διακρίνει την Πετρολίνα, αναφέρθηκε ο Εκτελεστικός Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) της κ. Ντίνος Λευκαρίτης, επισημαίνοντας ότι η εταιρία είναι σε θέση να συναγωνίζεται με τις διεθνείς εταιρείες πρωτοπορώντας στον τομέα της ενέργειας. Στον χαιρετισμό του ο κ. Λευκαρίτης εστίασε στον προσανατολισμό της στρατηγικής του Ομίλου. «Η πυξίδα που κατηύθυνε τις αποφάσεις και κινήσεις της Εταιρείας μας ήταν το όραμά της να συνεχίσει να βρίσκεται παντού όπου ο Κύπριος δημιουργεί: στη γη, στον ουρανό, στη θάλασσα. Προσφέροντας προϊόντα και υπηρεσίες άριστης ποιότητας στους καταναλωτές, σε ανταγωνιστικές τιμές, παραμένοντας στην κορυφή της κυπριακής αγοράς, με σεβασμό στον Κύπριο καταναλωτή και στο περιβάλλον». Πάντα όπως εξήγησε, αναφερόμενος τόσο στη 2η όσο και στη νέα 3η γενιά, στο πνεύμα της κληρονομιάς που άφησαν οι ιδρυτές της Πετρολίνα: «Σκληρή δουλειά, επιχειρηματικό μυαλό, πρωτοπορία, καινοτομία, ευαισθησία και περηφάνια».

Ο κος Λευκαρίτης επίσης τόνισε «Το όραμα μας ήταν πάντοτε να είμαστε πρωτοπόροι σε όλα τα βήματα μας ως Όμιλος και να γινόμαστε κινητήριος δύναμη στα οικονομικά και επιχειρηματικά δρώμενα της χώρας.  Να επενδύουμε σε νέα πρωτοποριακά προϊόντα, υπηρεσίες και υποδομές δημιουργώντας παράλληλα νέες θέσεις εργασίας».  Ταυτόχρονα ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Υπουργό Ενέργειας κ. Λακκοτρύπη και τους πρώην Υπουργούς Εσωτερικών κ. Χάσικο και Συγκοινωνιών κ. Δημητριάδη, καθώς και όλους τους Γενικούς Διευθυντές και λειτουργούς των αρμόδιων Υπουργείων για τον σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισαν.  Κλείνοντας την ομιλία του ανάφερε «θα ήθελα να πω ότι στην πορεία για το κτίσιμο αυτής της εγκατάστασης βρήκαμε αρκετά εμπόδια με κυριότερο τη γραφειοκρατία.  Εύχομαι οι προσπάθειες της Κυβέρνησης για απλοποίηση των διαδικασιών να αποδώσουν το συντομότερο για το καλό όλων μας».

Στο σύνολο του το τερματικό της  Πετρολίνα στο Βασιλικό, αποτελείται από 18 δεξαμενές, συνολικής χωρητικότητας 113.000 κυβικών μέτρων, όλων των τύπων υγρών καυσίμων. Με δυνατότητες σύγχρονης και άμεσης εξυπηρέτησης στις φορτοεκφορτώσεις και στη διανομή, το έργο μπορεί να καλύπτει σε ανάγκες ολόκληρη την Κύπρο, αλλά και διεθνείς αγορές.  
Ύψιστη σημασία έχει δοθεί και σε όλα τα συστήματα ασφάλειας, ποιότητας και περιβαλλοντικής προστασίας. Όπως η μονάδα ανάκτησης ατμών Carbovac / Alma, η οποία ελαχιστοποιεί τις εκπομπές ατμών,  ικανοποιώντας  παράλληλα τις ευρωπαϊκές  προδιαγραφές για τις εκπομπές ρύπων. 

Δειτε Επισης

Άλμα άνω του 3% για το πετρέλαιο-Στα $90 το brent
Ε.Ε.: Αυξάνει στα €7,3 δις τους πόρους για πράσινη-ψηφιακή μετάβαση
Στην Κύπρο μια από τις μεγαλύτερες αυξήσεις ΑΠΕ στην Ε.Ε. την τελευταία διετία
Μέτριος ο αντίκτυπος της ιρανικής επίθεσης στις τιμές του πετρελαίου-Παρακολουθεί στενά η ΕΚΤ
Κίνα: Αυξάνει τις λιανικές τιμές πώλησης βενζίνης και πετρελαίου
Μικρές μεταβολές στο πετρέλαιο εν αναμονή της απάντησης του Ισραήλ
Ρεκόρ εξαγωγών ρωσικού πετρελαίου διά θαλάσσης
Επιτροπή Εμπορίου: Ζητά προώθηση σχεδιασμών για συστήματα αποθήκευσης και υδρογόνο
Γ. Παπαναστασίου στο InBusinessNews: Σαφής η θέση μας για Great Sea Interconnector-«Όσο πιο σύντομα...»
Οι εκτιμήσεις για αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή ρίχνουν τις τιμές πετρελαίου