Εγκαινιάστηκε το νέο τερματικό υγρών καυσίμων της Πετρολίνα

Πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο (25 Ιανουαρίου) τα εγκαίνια του νέου τερματικού υγρών καυσίμων της εταιρείας Πετρολίνα στη περιοχή Βασιλικού.
 
Σε χαιρετισμό του ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της Πετρολίνα Κωστάκης Λευκαρίτης ανέφερε ότι «η μετακίνηση των εγκαταστάσεων στο Βασιλικό σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής, η οποία αναδύεται μέσα από τη διαχρονική αρχή της εταιρείας να είναι αυτάρκης. Από την 1η Ιανουαρίου 2020 η εταιρεία τροφοδοτεί την Κύπρο από το τερματικό υγρών καυσίμων στο Βασιλικό, τηρώντας τα συμφωνηθέντα χρονοδιαγράμματα με το κράτος και τον Δήμο Λάρνακας».
 
Πρόσθεσε ότι «έχουμε επιτελέσει ένα έργο του παρόντος και του μέλλοντος. Οι εγκαταστάσεις μας στο Βασιλικό είναι υψηλής τεχνολογίας, τελευταίων ευρωπαϊκών προδιαγραφών με πλήρη αυτοματοποίηση του ιδίου του τερματικού, που με βάση τις νέες τεχνολογίες πρόσθετων additives δίνει τη δυνατότητα στην εταιρεία να διαθέτει άριστης ποιότητας προϊόντα, με όλες τις ασφαλιστικές δικλείδες για την ασφάλεια του περιβάλλοντος».  
 
Ανέφερε ακόμα ότι το τερματικό «αποτελείται από 18 δεξαμενές συνολικής χωρητικότητας 113 χιλιάδων κυβικών μέτρων όλων των τύπων καυσίμων και είναι κατά 77 χιλιάδες κυβικά μέτρα περισσότερης χωρητικότητας απ’ ότι οι εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Λάρνακα. Μετά την πλήρη μεταφορά των εργασιών στο Βασιλικό, θα αρχίσει σύντομα η αποξήλωση των υπολοίπων εγκαταστάσεων στη Λάρνακα με την κατεδάφιση όλων των δεξαμενών και τον καθαρισμό της γης».
 
Εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι «τα ιδιόκτητα οικόπεδα στα οποία βρίσκονται τα τερματικά στην Λάρνακα, θα ενταχθούν σε νέες πολεοδομικές ζώνες με βάση το νέο σχέδιο περιοχής για να τύχουν της κατάλληλης και ανάλογης  ανάπτυξης» ο Κωστάκης Λευκαρίτης είπε ότι «προσβλέπουμε στην ταχεία ανάπτυξη των οικοπέδων αυτών, έτσι ώστε να καταστεί και κινητήριος μοχλός προόδου της πόλης της Λάρνακας». 
 
Από την πλευρά του ο Εκτελεστικός Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) της Πετρολίνα Ντίνος Λευκαρίτης ανέφερε ότι «το όραμα μας ήταν πάντοτε να είμαστε πρωτοπόροι σε όλα τα βήματα μας ως Όμιλος και να γινόμαστε κινητήριος δύναμη στα οικονομικά και επιχειρηματικά δρώμενα της χώρας.  Να επενδύουμε σε νέα πρωτοποριακά προϊόντα, υπηρεσίες και υποδομές δημιουργώντας παράλληλα νέες θέσεις εργασίας».
 
Πρόσθεσε ότι «η πυξίδα που κατηύθυνε τις αποφάσεις και κινήσεις της εταιρείας μας ήταν το όραμά της να συνεχίσει να βρίσκεται παντού όπου ο Κύπριος δημιουργεί, δηλαδή στη γη, στον ουρανό, στη θάλασσα. Προσφέροντας προϊόντα και υπηρεσίες άριστης ποιότητας στους καταναλωτές, σε ανταγωνιστικές τιμές, παραμένοντας στην κορυφή της κυπριακής αγοράς, με σεβασμό στον Κύπριο καταναλωτή και στο περιβάλλον».
 
Ο κ. Λευκαρίτης αναφέρθηκε στη στρατηγική της εταιρείας που όπως είπε βασίζεται στην «συνεχή ανοδική πορεία και τη διατήρηση της ηγετικής της θέσης στον κλάδο δραστηριοποίησής της, στη διαρκή αναβάθμιση των υπηρεσιών και των προϊόντων της, στην αύξηση της επικερδότητας στο πλαίσιο του υγιούς ελεύθερου ανταγωνισμού και την προσφορά ικανοποιητικού μερίσματος στους μετόχους της αλλά και στη συμβολή της στην ευημερία των εργαζομένων και της κοινωνίας».
 
Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σημείωσε πως «πέραν των πολλαπλασιαστικών οφελών που προκύπτουν τόσο για την περιοχή του Βασιλικού ως ενεργειακού κέντρου, αλλά και για ολόκληρη την Κύπρο, την ίδια στιγμή διανοίγεται ο δρόμος για την ανάπτυξη ενός ζωτικής σημασίας και απεριόριστων δυνατοτήτων παραλιακού μετώπου της Λάρνακας, με τα συνεπαγόμενα οφέλη, τόσο στην τοπική όσο και στην εθνική οικονομία να είναι έκδηλα».
 
Αυτό, συνέχισε «ήταν ένα αίτημα που θέτουν εδώ και δεκαετίες οι Δήμοι Λάρνακας και Λειβαδιών, αφού κρατούσε την πόλη καθηλωμένη και το οποίο έγινε κατορθωτό να ικανοποιηθεί μέσα από την ισχυρή βούληση και τους στοχευμένους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης και των τοπικών παραγόντων για οριστική απομάκρυνση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών από τη Λάρνακα, εντός συγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων».

Σημείωσε ακόμα ότι λαμβάνοντας υπόψη ότι ήδη εταιρείες έχουν μεταφέρει τις δραστηριότητές τους στο Βασιλικό, «υπολογίζεται ότι η μετακίνηση των υγρών καυσίμων των ιδιωτικών εταιρειών από το παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Απριλίου 2020, γεγονός που με τη μετακίνηση και των δεξαμενών φυσικού αερίου, το αργότερο μέχρι τον Μάρτιο του 2021, θα επιφέρει τη συνακόλουθη αστική ανάπλαση της περιοχής, η οποία θα αποτελέσει τον πνεύμονα οικονομικής ενίσχυσης της Λάρνακας και των Λειβαδιών».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπενθύμισε «τη δεδηλωμένη βούληση της Κυβέρνησης για να καθοριστούν το συντομότερο και με βάση τις νενομισμένες διαδικασίες το πολεοδομικό σχέδιο και οι ζώνες αξιοποίησης της περιοχής».

Αφού συνεχάρη τον όμιλο εταιρειών ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ, «που ενήργησε στο πλαίσιο των συμφωνηθέντων χρονοδιαγραμμάτων» ο Πρόεδρος απευθύνθηκε «σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, τόσο της Κυβέρνησης και των τοπικών Αρχών όσο και των εταιρειών που εμπλέκονται» και τους κάλεσε «να εργαστούν έτσι ώστε να υπάρξει πιστή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων, και ως εκ τούτου να μπορέσουμε να προσδώσουμε από κοινού προοπτικές για περαιτέρω ευημερία και ανάπτυξη της επαρχίας προς όφελος των πολιτών της».
 
 
 

Δειτε Επισης

Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων: Βιώσιμο μέχρι 2080, βούληση για εξορθολογισμό της επενδυτικής πολιτικής
125 χρόνια ζωής-Στο…σπίτι της Τρ. Κύπρου το παρελθόν συνάντησε το παρόν και έδωσε ραντεβού με το μέλλον(pics)
Hellenic Bank Mobile App: Δάνεια με ηλεκτρονική υπογραφή εύκολα από το κινητό
Στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης και με κυπριακή σημαία το θρυλικό Boeing 727 της Ολυμπιακής Αεροπορίας
INEX: Χτίζοντας για το μέλλον... H φιλοσοφία, τα πλάνα και τα μεγάλα projects του ομίλου
ΗΠΑ: Δύο εγγεγραμμένες στην Κύπρο εταιρείες στις νέες κυρώσεις κατά Λευκορωσίας
AstroBank: €39,4 εκατ. κέρδη για το 2023-Στο 23,7% ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας
ΟΕΒ, Τράπεζα Κύπρου και Deloitte στο Λονδίνο-Παρουσίαση επαγγελματικών ευκαιριών για επαναπατρισμό Κύπριων
Tree Hotel: Τι θα περιλαμβάνει το ξενοδοχείο στις Πλάτρες-Οι περιβαλλοντικοί όροι
Γ. Παπαναστασίου στο InBusinessNews: Σαφής η θέση μας για Great Sea Interconnector-«Όσο πιο σύντομα...»