Από 1η Ιανουαρίου 2020 η Πετρολίνα θα λειτουργεί από το Βασιλικό

Εντός των χρονοδιαγραμμάτων, όπως ακριβώς είχε συμφωνηθεί με τους δήμους Λάρνακας και Λιβαδιών, καθώς και τα αρμόδια υπουργεία, η κυπριακή εταιρεία πετρελαιοειδών Πετρολίνα, θα λειτουργεί από την 1η Ιανουαρίου 2020 στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της στο νέο της τερματικό υγρών καυσίμων στο Βασιλικό.

Με την αποπεράτωση των κατασκευαστικών έργων στο ενεργειακό κέντρο Βασιλικού, η Πετρολίνα ολοκληρώνει μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που έχουν γίνει ποτέ από κυπριακή εταιρεία και εισέρχεται σε μια νέα εποχή της επιχειρηματικής της δράσης. Παράλληλα, η Πετρολίνα πρωτοπορεί, καθώς γίνεται η πρώτη εταιρεία πετρελαιοειδών στην Κύπρο που επένδυσε σε δικές της υποδομές αποθήκευσης και διαχείρισης υγρών καυσίμων στο Βασιλικό.

Μέσω του μεγαλεπήβολου αυτού έργου παρέχεται ταχύτατη εξυπηρέτηση στις φορτοεκφορτώσεις και στη διανομή, ενώ οι ευρωπαϊκών προδιαγραφών εγκαταστάσεις στο Βασιλικό παρέχουν πλήρη αυτοματοποίηση, με νέες τεχνολογίες πρόσθετων (additives) που δίνουν στην Εταιρεία τη δυνατότητα να διαθέτει άριστης ποιότητας προϊόντα. Εξίσου σημαντικά είναι τα σύστημα ασφάλειας, ποιότητας και περιβαλλοντικής προστασίας με τα οποία έχει κατασκευαστεί η εγκατάσταση. Το τερματικό Βασιλικού διαθέτει 18 δεξαμενές, συνολικής χωρητικότητας 113.000 κυβικών μέτρων όλων των τύπων υγρών καυσίμων, 77.000 κυβ. μέτρων περισσότερο από ότι οι παλιές εγκαταστάσεις στη Λάρνακα, για τις οποίες προωθούνται οι διαδικασίες για εξασφάλιση αδειών κατεδάφισης. 

Σε δήλωσή του ο εκτελεστικός διευθυντής της Πετρολίνα, κ. Ντίνος Λευκαρίτης, ανέφερε ότι «Φιλοσοφία μας ήταν πάντοτε να είμαστε αυτάρκεις, έτσι η Πετρολίνα διαχρονικά επενδύει σημαντικούς πόρους σε έργα υποδομής και ανάπτυξης τα οποία προσδίδουν στην Εταιρεία συγκριτικό πλεονέκτημα». Σημείωσε ακόμη ότι «η Εταιρεία θα προχωρήσει στην ανάπτυξη της γης στη Λάρνακα, με στόχο τα ιδιόκτητα οικόπεδα της Εταιρείας να τύχουν τέτοιας ανάπτυξης που θα ενισχύσει τόσο την πόλη της Λάρνακας, όσο και ολόκληρη την Κύπρο».

Δειτε Επισης

Πράσινο Βουλής στον προϋπολογισμό του Ταμείου ΑΠΕ & ΕΞΕ-Οι ανησυχίες των βουλευτών
Πέρασε από την Ολομέλεια με δεσμεύσεις κονδυλίων ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Κορυφαία κοινή προτεραιότητα για Κύπρο και Ισραήλ ο Great Sea Interconnector
Με ηλεκτρική διασύνδεση και συνεργασία σε θέματα υδρογονανθράκων στο Ισραήλ ο Παπαναστασίου
Επιτυχής άσκηση πυρόσβεσης στο υπερσύγχρονο τερματικό της ΕΚΟ Κύπρου στο Βασιλικό
Γ. Παπαναστασίου: Στοχευμένα αντισταθμιστικά για πράσινη φορολογία-Ο στόχος για το τερματικό στο Βασιλικό
Πήρε θέση για το τερματικό ο Πρέσβης της Κίνας-«Θα συμβούν καλά πράγματα μετά τις πολλές δοκιμασίες»
Νέα αύξηση της παραγωγής στο πρώτο δίμηνο του έτους για την Energean
Μπαράζ συσκέψεων Παπαναστασίου για Great Sea Interconnector-Ψηλά στις συζητήσεις το μετοχικό σχήμα
Ανταγωνιστική Αγορά Ηλεκτρισμού: Στα μέσα Μαΐου σε διαβούλευση οι ρυθμιστικές αποφάσεις