Μεταφέρονται για την ερχόμενη βδομάδα οι κινητοποιήσεις στην ΑΗΚ

InBusinessNews  23/10/2019 14:00
Μεταφέρονται για την ερχόμενη βδομάδα οι κινητοποιήσεις στην ΑΗΚ

Μεταφέρονται για την ερχόμενη βδομάδα οι κινητοποιήσεις στην ΑΗΚ

InBusinessNews  23/10/2019 14:00
Οι συντεχνίες των εργαζομένων στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ) ανακοίνωσαν ότι μεταφέρονται για την ερχόμενη βδομάδα οι απεργιακές κινητοποιήσεις.

RELATED ARTICLES


 
Σε κοινή τους ανακοίνωση οι συντεχνίες ΕΠΟΠΑΗ, ΣΗΔΗΚΕΚ, ΣΕΠΑΗΚ και ΣΥΒΑΗΚ αναφέρουν ότι σεβόμενες και εκτιμώντας την άμεση και αποφασιστική παρέμβαση της Υπουργού Εργασίας, την οποία και χαιρέτησαν, οι απεργιακές κινητοποιήσεις που είχαν προγραμματιστεί για αύριο Πέμπτη 10/2019 είχαν παγοποιηθεί, αλλά προσθέτουν ως «διαφαίνεται ότι η οποιαδήποτε προσπάθεια για ρύθμιση του θέματος του ταμείου ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης προσκρούει στην αρνητική στάση του Υπουργείου Οικονομικών».
 
Ενημερώνουν ότι θα δώσουν συνέντευξη Τύπου αύριο στις 11:00 για ανακοίνωση των λεπτομερειών που αφορούν τα προγραμματιζόμενα απεργιακά μέτρα.
 
«Τα μέτρα μεταφέρονται για την ερχόμενη εβδομάδα και λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν αύριο στη δημοσιογραφική διάσκεψη», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
 
Στη συνέντευξη, αναφέρουν οι συντεχνίες, θα γίνει ενημέρωση επί όλων των θεμάτων που τους απασχολούν, ήτοι τα θέματα που επηρεάζουν τη βιωσιμότητα της ΑΗΚ και τους καταναλωτές, τη μερισματική πολιτική, την έλευση φυσικού αερίου και μεταφορά του στον Ηλεκτροπαραγωγό Σταθμό Δεκέλειας και συμμετοχή της ΑΗΚ στην ΕΤΥΦΑ, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην παραγωγή της ΑΗΚ για άμεση μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος και τα αντιρρυπαντικά συστήματα και η ανάγκη ενοικίασης κινητών μονάδων για την επάρκεια παραγωγής το καλοκαίρι του 2020.
 
Στην ατζέντα της αυριανής συνέντευξης Τύπου θα τεθούν και θέματα που επηρεάζουν τη λειτουργία και αποτελεσματικότητα του Οργανισμού και διασαλεύουν την εργασιακή ειρήνη, το ταμείο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και το ταμείο προνοίας για νεοεισερχόμενους υπαλλήλους και άλλα εργασιακά θέματα.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας