Ημερίδα με θέμα την προστασία μεγάλων πτηνών

InBusinessNews  26/09/2019 07:56
Ημερίδα με θέμα την προστασία μεγάλων πτηνών

Ημερίδα με θέμα την προστασία μεγάλων πτηνών

InBusinessNews  26/09/2019 07:56

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25η Σεπτεμβρίου 2019, στα Κεντρικά Γραφεία της ΑΗΚ στη Λευκωσία, ημερίδα με θέμα “Bird electrocutions and collisions on electricity power lines: impacts and solutions and networking”. Η ημερίδα συνδιοργανώθηκε από την Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας και την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου και σε αυτή παρευρέθηκαν σύνεδροι από την Ισπανία, Βουλγαρία, Ελλάδα, Ισραήλ και Κύπρο.

RELATED ARTICLES


Αντικείμενο της Ημερίδας αποτέλεσαν οι τρόποι προστασίας μεγάλων σε μέγεθος πτηνών από το ενδεχόμενο πρόσκρουσης σε εναέριες ηλεκτρικές γραμμές ή και ηλεκτροπληξίας. Σε αυτήν αναλύθηκαν τα αποτελέσματα από προγράμματα που εφαρμόστηκαν στην Ισπανία και την Βουλγαρία καθώς και το πρόγραμμα που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Κύπρο από την Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας και την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, «Life - Conservation and Management of the Bonelli’s Eagle population in East Mediterranean”, το οποίο τυγχάνει χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Το πρόγραμμα “Life - Conservation and Management of the Bonelli’s Eagle population in East Mediterranean” αφορά στην προστασία και διαχείριση των πληθυσμών του Σπιζαετού (Aquila Fasiata) στην Ανατολική Μεσόγειο και ειδικότερα σε τέσσερις περιοχές Προστασίας των Πτηνών (SPAs) στην επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας. Εμπλέκει όλες τις περιφέρειες αφού αφορά το δάσος Πάφου, την περιοχή Παπούτσας – Μαδαρής, την περιοχή Τροόδους και την κοιλάδα Πεντάσχοινου στη Λάρνακα.

Στην Ημερίδα παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι από διάφορες Υπηρεσίες στην Κύπρο όπως το Τμήμα Δασών, το Τμήμα Περιβάλλοντος, ο Διαχειριστής Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου, η Υπηρεσία Ενέργειας και άλλοι. 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας