Ημερίδα με θέμα την προστασία μεγάλων πτηνών

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25η Σεπτεμβρίου 2019, στα Κεντρικά Γραφεία της ΑΗΚ στη Λευκωσία, ημερίδα με θέμα “Bird electrocutions and collisions on electricity power lines: impacts and solutions and networking”. Η ημερίδα συνδιοργανώθηκε από την Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας και την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου και σε αυτή παρευρέθηκαν σύνεδροι από την Ισπανία, Βουλγαρία, Ελλάδα, Ισραήλ και Κύπρο.

Αντικείμενο της Ημερίδας αποτέλεσαν οι τρόποι προστασίας μεγάλων σε μέγεθος πτηνών από το ενδεχόμενο πρόσκρουσης σε εναέριες ηλεκτρικές γραμμές ή και ηλεκτροπληξίας. Σε αυτήν αναλύθηκαν τα αποτελέσματα από προγράμματα που εφαρμόστηκαν στην Ισπανία και την Βουλγαρία καθώς και το πρόγραμμα που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Κύπρο από την Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας και την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, «Life - Conservation and Management of the Bonelli’s Eagle population in East Mediterranean”, το οποίο τυγχάνει χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Το πρόγραμμα “Life - Conservation and Management of the Bonelli’s Eagle population in East Mediterranean” αφορά στην προστασία και διαχείριση των πληθυσμών του Σπιζαετού (Aquila Fasiata) στην Ανατολική Μεσόγειο και ειδικότερα σε τέσσερις περιοχές Προστασίας των Πτηνών (SPAs) στην επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας. Εμπλέκει όλες τις περιφέρειες αφού αφορά το δάσος Πάφου, την περιοχή Παπούτσας – Μαδαρής, την περιοχή Τροόδους και την κοιλάδα Πεντάσχοινου στη Λάρνακα.

Στην Ημερίδα παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι από διάφορες Υπηρεσίες στην Κύπρο όπως το Τμήμα Δασών, το Τμήμα Περιβάλλοντος, ο Διαχειριστής Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου, η Υπηρεσία Ενέργειας και άλλοι. 

Δειτε Επισης

Άλμα άνω του 3% για το πετρέλαιο-Στα $90 το brent
Ε.Ε.: Αυξάνει στα €7,3 δις τους πόρους για πράσινη-ψηφιακή μετάβαση
Στην Κύπρο μια από τις μεγαλύτερες αυξήσεις ΑΠΕ στην Ε.Ε. την τελευταία διετία
Μέτριος ο αντίκτυπος της ιρανικής επίθεσης στις τιμές του πετρελαίου-Παρακολουθεί στενά η ΕΚΤ
Κίνα: Αυξάνει τις λιανικές τιμές πώλησης βενζίνης και πετρελαίου
Μικρές μεταβολές στο πετρέλαιο εν αναμονή της απάντησης του Ισραήλ
Ρεκόρ εξαγωγών ρωσικού πετρελαίου διά θαλάσσης
Γ. Παπαναστασίου στο InBusinessNews: Σαφής η θέση μας για Great Sea Interconnector-«Όσο πιο σύντομα...»
Οι εκτιμήσεις για αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή ρίχνουν τις τιμές πετρελαίου
Στο Άμπου Ντάμπι για τη σύνοδο της συνέλευσης IRENA ο Γιώργος Παπαναστασίου