Οι συντεχνίες της ΑΗΚ ζητούν να προωθηθούν τα συμφωνηθέντα

InBusinessNews  18/09/2019 19:28
Οι συντεχνίες της ΑΗΚ ζητούν να προωθηθούν τα συμφωνηθέντα

Οι συντεχνίες της ΑΗΚ ζητούν να προωθηθούν τα συμφωνηθέντα

InBusinessNews  18/09/2019 19:28

Επιστολή προς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΗΚ απέστειλαν συντεχνίες που δραστηριοποιούνται στην Αρχή, στην οποία αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι σοβαρά θέματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού, τα οποία είχαν συμφωνηθεί μετά από μακροχρόνιο διάλογο, με το προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο, δεν προωθήθηκαν για υλοποίηση από πλευράς του υφιστάμενου Διοικητικού Συμβουλίου.

RELATED ARTICLES

 
Την επιστολή αποστέλλουν η Ελεύθερη Παγκύπρια Οργάνωση Προσωπικού Αρχής Ηλεκτρισμού ΕΠΟΠΑΗ, η συντεχνία Ημικρατικών Δημοτικών & Κοινοτικών Εργατοϋπαλλήλων Κύπρου ΣΗΔΗΚΕΚ, η συντεχνία Επιστημονικού Προσωπικού Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου ΣΕΠΑΗΚ και η συντεχνία Υπαλλήλων Βάρδιας Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου ΣΥΒΑΗΚ.
 
Οι συντεχνίες κάνουν αναφορά στο θέμα των εισοδημάτων του Ταμείου Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης Υπαλλήλων ΑΗΚ, σημειώνοντας ότι αυτά αποτελούν περιουσιακό στοιχείο των εργαζομένων και χαρακτηρίζουν ως «απαράδεκτη» την ενέργεια του ΔΣ να υιοθετήσει την εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών, που αφορά το μέλλον του Ταμείου, κάνοντας λόγο για «μονομερή παραβίαση Συλλογικών Συμβάσεων και Κανονισμών» και για οικειοποίηση των χρημάτων των εργαζομένων.
 
Επίσης οι συντεχνίες καταλογίζουν «ασύμμετρη αναλγησία στα σοβαρά θέματα υγείας του προσωπικού.
 
Παράλληλα απαιτούν εφαρμογή των προνοιών της Συλλογικής Σύμβασης όσον αφορά το Ταμείο και ζητούν αυτό να μη διασυνδέεται με το ΓεΣΥ.
               
Υποδεικνύουν ακόμα ότι η μη συμμόρφωση του Διοικητικού Συμβουλίου με τις αποφάσεις του Δικαστηρίου είναι παράνομη και ζητούν σεβασμό στις αποφάσεις της δικαστικής εξουσίας μέσα στα πλαίσια της χρηστής διοίκησης και της νομιμότητας.
 
«Η διατήρηση της εργατικής ειρήνης στον Οργανισμό μας είναι πρωταρχικής σημασίας και η κρισιμότητα των πιο πάνω θεμάτων απαιτεί όπως προβείτε άμεσα σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες για την αποφυγή δυσάρεστων εξελίξεων, τόσο για τον Οργανισμό, όσο και για την οικονομία του τόπου γενικότερα. Σε διαφορετική περίπτωση η ευθύνη θα βαραίνει αποκλειστικά εσάς», σημειώνουν οι συντεχνίες.
 
Στην επιστολή κάνουν επίσης αναφορά στα θέματα που αφορούν το Νομοσχέδιο Μερισματικής Πολιτικής, τα αντιρρυπαντικά συστήματα / κινητές μονάδες, το φυσικό αέριο και τα φωτοβολταϊκά πάρκα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας