Στις 11 Σεπτεμβρίου ο Εθνικός Τελικός του μεγαλύτερου Παγκόσμιου Διαγωνισμού πράσινων επιχειρηματικών ιδεών

Όλα είναι έτοιμα για τον Φετινό Εθνικό Τελικό του μεγαλύτερου παγκόσμιου διαγωνισμού επιχειρηματικών ιδεών στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης, του λεγόμενου ClimateLaunchpad, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου στη Λευκωσία. 
 
Ο διαγωνισμός διοργανώνεται στην Κύπρο για έκτη συνεχή χρονιά από τη Chrysalis LEAP, σε συνεργασία με το Climate-KIC, την κύρια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα καινοτομίας για την κλιματική αλλαγή.
 
Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου των διοργανωτών, οι 9 ομάδες  που εκπροσωπούν 9 διαφορετικές και καινοτόμες  πράσινες ιδέες, μετά από μια σειρά εντατικών εκπαιδευτικών συνεδριών, είναι έτοιμες να παρουσιάσουν την ιδέα τους ενώπιον της κριτικής επιτροπής, η οποία θα απαρτίζεται από επαγγελματίες του κλάδου καθώς και του ευρύτερου επιχειρηματικού χώρου. Οι δύο επικρατέστερες ομάδες του Τελικού θα πάρουν το εισιτήριο για να εκπροσωπήσουν την Κύπρο, στον Παγκόσμιο Τελικό που θα διεξαχθεί στις 14 και 15 Νοεμβρίου στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας. Η ομάδα που θα κατακτήσει την τρίτη θέση θα συμμετέχει σε έναν διαδικτυακό διαγωνισμό, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί ανάμεσα στους 3ους κάθε χώρας ώστε ο επικρατέστερος να κερδίσει ένα εισιτήριο για τον Παγκόσμιο Τελικό.  Ο φετινός διαγωνισμός διεξάγεται σε περισσότερες από 50 χώρες και τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο.
 
Οι 10 καλύτερες ομάδες του Παγκόσμιου Τελικού, θα αποκτήσουν πρόσβαση στο Climate-KIC Αccelerator, το «επιχειρηματικό σχολείο» που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και στην εμπορευματοποίηση των cleantech startups και παρέχει πρόσβαση σε περαιτέρω χρηματοδότηση. Η καλύτερη ιδέα του Παγκόσμιου Τελικού θα λάβει επίσης ένα χρηματικό έπαθλο ύψους €10.000, η δεύτερη χρηματικό έπαθλο ύψους  €5.000 και η ιδέα που θα καταλάβει την τρίτη θέση θα κερδίσει €2.500. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν και για βραβεία στις θεματικές κατηγορίες του Climate-KIC, όπως οι Αστικές Αειφόρες Μεταλλάξεις, η Αειφόρος Χρήση Γης, η Αειφόρος Παραγωγή και οι Περιβαλλοντικές Μετρήσεις και Χρηματοδότηση.
 
Το πρόγραμμα της ημέρας του φετινού Εθνικού Τελικού περιλαμβάνει παρουσιάσεις από τις start-up εταιρίες οι οποίες συμμετέχουν στον Επιταχυντή του Climate-KIC στην Κύπρο. Πρόκειται για εταιρείες που έχουν ξεπεράσει  το στάδιο της ιδέας και βρίσκονται στο στάδιο της εισόδου στην αγορά και της εξεύρεσης πελατών. Στη συνέχεια η Chrysalis LEAP θα παρουσιάσει το πρόγραμμα YENESIS, στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος και το οποίο έχει ως στόχο να βοηθήσει νέα άτομα, τα οποία κατοικούν σε νησιά ή νησιώτικες χώρες, να ενταχθούν στην αγορά εργασίας σε αειφόρα επαγγέλματα, μέσα από μία σειρά δράσεων εκπαίδευσης, καθοδήγησης και τοποθέτησης σε θέσεις εργασίας.
 
Στρατηγικός Εταίρος της Chrysalis LEAP για πέμπτη συνεχή χρονιά είναι η PwC Κύπρου. Σε δηλώσεις του ο κ. Ευγένιος Ευγενίου, Διευθύνων Σύμβουλος της PwC ανέφερε: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τη μακροχρόνια συνεργασία μας με την Chrysalis LEAP αλλά και για την ενεργή συμμετοχή μας στον κορυφαίο διαγωνισμό επιχειρηματικών ιδεών στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης. Στην PwC, πιστεύουμε στις δυνατότητες της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας καθώς και στην συμβολή που αυτές μπορούν να έχουν στη διαχείριση σημαντικών περιβαλλοντικών και κοινωνικών ζητημάτων. Στηρίζουμε τέτοιες πρωτοβουλίες και είμαστε δίπλα στις ομάδες που συμμετέχουν στον διαγωνισμό. Τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία».
 
Μέγας χορηγός του προγράμματος για τέταρτη συνεχή χρονιά είναι η Bernhard Schulte Shipmanagement (BSM). Η κα. Έλενα Πανταζίδου, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού του Ομίλου της BSM, τόνισε την σημαντικότητα τέτοιου είδους πρωτοβουλιών και δήλωσε πως «Για να αλλάξουμε τις συνήθειες μας και να προστατεύσουμε τον πλανήτη από τις καταστροφικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, θα πρέπει πρώτα να είμαστε συλλογικά υπεύθυνοι. Μέσω της συνεχούς στήριξης μας στο ClimateLaunchpad προσπαθούμε, όχι μόνο να αναπτύξουμε ένα πράσινο και καινοτόμο τρόπο σκέψης, αλλά και να τον επιταχύνουμε μεταδίδοντας την εμπειρία, την τεχνογνωσία και την γνώση μας από τη ναυτιλιακή βιομηχανία. Η Bernhard Schulte Shipmanagement αναζητεί απτές και αποτελεσματικές λύσεις, πάνω στις οποίες μπορούμε να εργαστούμε συλλογικά, τόσο για να τις βελτιώσουμε όσο και για να τις εφαρμόσουμε στην πράξη.»

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Ακίνητα: Οι πιο περιζήτητες περιοχές ανά επαρχία-Τι καταδεικνύει έρευνα της Deloitte
Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους