Με ελληνική συμμετοχή το έργο φυσικού αερίου στην Κύπρο

ΦΑΗ κοινοπραξία του σχήματος China Petroleum Pipeline Engineering Co Ltd, Aktor και Metron με τις  Hudong-Zhonghua Shipbuilding Co. Ltd και Wilhelmsen Ship Management Limited έχει καταταγεί πρώτη στην αξιολόγηση για την κατασκευή των υποδομών για την εισαγωγή φυσικού αερίου στην Κύπρο.  

Το σχήμα που αναδείχθηκε πρώτο στη διαγωνιστική διαδικασία, αναμένεται να προσκληθεί σύντομα στη Λευκωσία  για οριστικοποίηση της σύμβασης με την αναθέτουσα αρχή, την Εταιρεία Υποδομών Φυσικού Αερίου (ΕΤΥΦΑ).

Σημειώνεται ότι ο διαγωνισμός αφορούσε το επόμενο κρίσιμο στάδιο ανάπτυξης της αγοράς φυσικού αερίου στην Κύπρο και σε αυτόν συμμετείχαν κοινοπραξίες από μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην ευρωπαϊκή και διεθνή αγορά ενέργειας.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΦΑ, Δρ. Συμέων Κασσιανίδης, σχολίασε «είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την επιτυχή έκβαση της διαδικασίας. Στη ΔΕΦΑ πιστεύουμε ότι το μέλλον της χώρας ταυτίζεται με το φυσικό αέριο, το οποίο τα επόμενα χρόνια φιλοδοξούμε να αποτελέσει κινητήριο μοχλό ανάπτυξης στην εγχώρια οικονομία. Η δημιουργία της αγοράς φυσικού αερίου θα ενισχύσει την ανάπτυξη σε ολόκληρο τον τομέα της ενέργειας και της βιομηχανίας στην Κυπριακή Δημοκρατία».

 Το τερματικό LNG θα περιλαμβάνει πλωτή μονάδα αποθήκευσης και επαναεριοποίησης LNG (FSRU), προβλήτα για την πρόσδεση της πλωτής μονάδας, αγωγό επί της προβλήτας και άλλες σχετικές υποδομές. Το Τερματικό LNG έχει εξασφαλίσει συγχρηματοδότηση της κεφαλαιουχικής δαπάνης, από την ΕΕ μέσω της Διευκόλυνσης «Συνδέοντας την Ευρώπη»

 

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Επανάρχισε τις εργασίες στο τερματικό η CPP-Θα συζητηθεί η ετοιμότητα του πλοίου της πλωτής μονάδας
Αυτοψία Χριστοδουλίδη στο Βασιλικό-«Βασικός στόχος της Κυβέρνησης η μείωση της τιμής του ηλεκτρισμού»
Υπό την επίβλεψη φορέα παρακολούθησης το τερματικό-Συστήνεται εντός του Υπουργείου Ενέργειας
Επαναρχίζουν οι εργασίες για το τερματικό στο Βασιλικό-Τι δηλώνει ο Παπαναστασίου και η ανακοίνωση της CPP
Γιώργος Παπαναστασίου: Λέω έντιμα ότι υπάρχει εθνική στρατηγική για την ενέργεια
Εκφράζει δυσαρέσκεια o Παπαναστασίου και αναζητά συναίνεση για το Βασιλικό
Πάνω από τα €85 η τιμή του πετρελαίου Μπρεντ
Βγαίνει στην αντεπίθεση για το τερματικό η CPP-Απορρίπτει τις επικρίσεις και πυροβολεί ΕΤΥΦΑ
Ξεκαθαρίζει τι μέλλει γενέσθαι με το τερματικό-«Προτεραιότητα να λειτουργήσει το συντομότερο»
Έρχεται υψηλόβαθμο στέλεχος της CPP για το τερματικό-Τα επόμενα βήματα για Great Sea Interconnector