Ικανοποίηση για στήριξη θέσεων ΚΔ κατά την Πρώτη Ενεργειακή Υπουργική Διάσκεψη

InBusinessNews  07/08/2019 17:40
 Ικανοποίηση για στήριξη θέσεων ΚΔ κατά την Πρώτη Ενεργειακή Υπουργική Διάσκεψη

 Ικανοποίηση για στήριξη θέσεων ΚΔ κατά την Πρώτη Ενεργειακή Υπουργική Διάσκεψη

InBusinessNews  07/08/2019 17:40
Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στην Αθήνα η Πρώτη Ενεργειακή Υπουργική Διάσκεψη, με τη συμμετοχή της Ελλάδας, της Κύπρου, του Ισραήλ και των ΗΠΑ. 

RELATED ARTICLES

 
Στη Διάσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Ελλάδας, Κωστής Χατζηδάκης, ο Γιώργος Λακκοτρύπης, Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κύπρου, ο Γιουβάλ Στάινιτζ, Υπουργός Ενέργειας και Υδάτινων Πόρων του Ισραήλ και ο Φράνσις Φάνον, Υφυπουργός Εξωτερικών για ενεργειακούς πόρους των ΗΠΑ. 

Ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Γιώργος Λακκοτρύπης δήλωσε ότι ενημέρωσε τους Υπουργούς των τριών άλλων χωρών για την τουρκική προκλητικότητα και τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις της κυπριακής ΑΟΖ και τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την στήριξη που έλαβε η Κυπριακή Δημοκρατία από όλες τις πλευρές, η οποία θα αποτυπωθεί και στο κοινό ανακοινωθέν το οποίο θα εκδοθεί αργότερα σήμερα.  Ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι πλήρως προσηλωμένη στη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή.

Αναφέρθηκε, επίσης στην επιθυμία των τεσσάρων χωρών για τη δημιουργία ενός διαδρόμου φυσικού αερίου στην Α. Μεσόγειο, τον οποίο χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικό για την ενέργεια στην περιοχή καθώς μπορεί, όπως είπε, να αποτελέσει σοβαρή εναλλακτική πηγή ενέργειας για την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Παράλληλα, ο κ. Λακκοτρύπης υπογράμμισε τη σημασία που δίνει η κυπριακή πλευρά στην εξεύρεση τρόπων ωφέλειας για όλες τις πλευρές στην περιοχή της Αν. Μεσογείου και υπογράμμισε το γεγονός ότι η παρουσία των ΗΠΑ σε αυτούς τους σχηματισμούς μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική τόσο ως προς τη συμμετοχή εταιριών, όσο και στην παροχή της απαραίτητης τεχνογνωσίας. 

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά το τέλος της συνάντησης, οι τέσσερις Υπουργοί υπογράμμισαν την ιδιαίτερη σημασία της Διάσκεψης, η οποία πιστοποιεί το επίπεδο συνεργασίας των τεσσάρων χωρών στον τομέα της ενέργειας, τον οποίον χαρακτήρισαν κομβικό για την επίτευξη σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή. 
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας