Λακκοτρύπης: Η Κύπρος στο ενεργειακό επίκεντρο στο Houston

inBusinessNews  18/04/2019 14:00
Λακκοτρύπης: Η Κύπρος στο ενεργειακό επίκεντρο στο Houston

Λακκοτρύπης: Η Κύπρος στο ενεργειακό επίκεντρο στο Houston

inBusinessNews  18/04/2019 14:00
Στις προοπτικές που ανοίγει για την Κύπρο η ανακάλυψη κοιτασμάτων ΦΑ  εντός της κυπριακής ΑΟΖ, αναφέρθηκε από το βήμα του 9ου Nicosia Economic Congress,ο Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης.

RELATED ARTICLES


 
Ο κ. Λακκοτρύπης αναφέρθηκε αναλυτικά στις προοπτικές της πλατφόρμας East Med, καθώς μέσα από τη συνεργασία με γειτονικά κράτη, τα οποία εντόπισαν επίσης κοιτάσματα ΦΑ εντός των ΑΟΖ τους, θα επιτευχθεί μια καλή συμφωνία διαχείρισης και αποστολής του ΦΑ στην Ευρώπη.
 
Υπάρχουν τρεις επιλογές, ανέφερε ο Υπουργός Ενέργειας, μεταξύ των οποίων η μια αφορά τη δημιουργία τερματικού ρευστοποιημένου ΦΑ εδώ στην Κύπρο. «Συζητείται ποια επιλογή είναι η καλύτερη για μας,  προσπαθούμε να ωριμάσουμε τις επιλογές, γίνονται μελέτες και συζητήσεις με εταιρείες και θα φτάσει η ώρα να δούμε ποια η καλύτερη επιλογή», ανέφερε.
 
Τόνισε παράλληλα ότι οι 7 χώρες που βρίσκονται στην πλατφόρμα, κατέληξαν στο συμπέρασμα  ότι για να είναι ανταγωνιστές, θα πρέπει να συνεργαστούν με στόχος την πώληση συνολικά του ΦΑ στην Ευρώπη. «Ελπίζω ότι στην επόμενη συνάντηση μας θα καταλήξουμε», ανέφερε ο υπουργός.
 
Κλείνοντας, ο υπουργός σημείωσε ότι η Κύπρος, χάρη στις ανακαλύψεις εντός της ΑΟΖ της, βρίσκεται στο επίκεντρο των παρουσιάσεων στο Houston.

Σχετικά Άρθρα

Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας