Έναρξη σχεδίου παραγωγής ηλεκτρισμού από ανανεώσιμες πηγές

Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας ανακοίνωσε ότι, στις 11 Απριλίου 2019, αρχίζει η εφαρμογή του «Σχεδίου για την Παραγωγή Ηλεκτρισμού από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στο Πλαίσιο της Μεταβατικής Ρύθμισης της Αγοράς Ηλεκτρισμού, με τελική κατάληξη την ένταξη των έργων στην Ανταγωνιστική Αγορά Ηλεκτρισμού».
 
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το Σχέδιο προβλέπει την εγκατάσταση συστημάτων ΑΠΕ συνολικής δυναμικότητας 150 MW, ανεξαρτήτως τεχνολογίας, και τη λειτουργία τους στο πλαίσιο της Μεταβατικής Ρύθμισης της Αγοράς Ηλεκτρισμού, σύμφωνα με τους εκάστοτε εν ισχύ κανόνες.
 
Το Υπουργείο Ενέργειας διευκρινίζει ότι το προαναφερθέν συνολικό όριο δυναμικότητας του Σχεδίου δύναται να τροποποιηθεί κατόπιν σχετικής απόφασης και ανακοίνωσης από τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.
 
Οι προϋποθέσεις και η διαδικασία υποβολής αίτησης αναφέρονται στο Μέρος 7 του Σχεδίου. Η διαδικασία εξέτασης των υποβληθέντων αιτήσεων και κατάρτισης του τελικού καταλόγου με σειρά προτεραιότητας των έργων που πληρούν τα κριτήρια του Σχεδίου, αναφέρεται στο Μέρος 8, συνεχίζει η ανακοίνωση.
 
Περαιτέρω αναφέρεται ότι οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από τις 11/4/2019 μέχρι τις 18/5/2019 και πως για έργα με ισχύ έως και 8 MW οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στα Κέντρα Διαχείρισης Αιτήσεων των Περιφερειακών Γραφείων του Διαχειριστή Συστήματος Διανομής (ΑΗΚ), ενώ οι αιτήσεις που αφορούν έργα με ισχύ μεγαλύτερη των 8 MW θα υποβάλλονται στον Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου (ΔΣΜΚ).
 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν τα έντυπα αιτήσεων και το πρότυπο εγγυητικής επιστολής πιστής εκτέλεσης έργου, από τις ιστοσελίδες www.mcit.gov.cy, www.eac.com.cy και www.dsm.org.cy ή σε έντυπη μορφή από τα περιφερειακά γραφεία της ΑΗΚ και το γραφείο του ΔΣΜΚ.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

ΕΕ: Αυξάνει στα €7,3 δις τους πόρους για πράσινη-ψηφιακή μετάβαση
Στην Κύπρο μια από τις μεγαλύτερες αυξήσεις ΑΠΕ στην Ε.Ε. την τελευταία διετία
Μέτριος ο αντίκτυπος της ιρανικής επίθεσης στις τιμές του πετρελαίου-Παρακολουθεί στενά η ΕΚΤ
Κίνα: Αυξάνει τις λιανικές τιμές πώλησης βενζίνης και πετρελαίου
Μικρές μεταβολές στο πετρέλαιο εν αναμονή της απάντησης του Ισραήλ
Ρεκόρ εξαγωγών ρωσικού πετρελαίου διά θαλάσσης
Επιτροπή Εμπορίου: Ζητά προώθηση σχεδιασμών για συστήματα αποθήκευσης και υδρογόνο
Γ. Παπαναστασίου στο InBusinessNews: Σαφής η θέση μας για Great Sea Interconnector-«Όσο πιο σύντομα...»
Οι εκτιμήσεις για αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή ρίχνουν τις τιμές πετρελαίου
Στο Άμπου Ντάμπι για τη σύνοδο της συνέλευσης IRENA ο Γιώργος Παπαναστασίου