Η Schneider Electric παρουσίασε νέες καινοτόμες λύσεις, προϊόντα και υπηρεσίες για την Κυπριακή αγορά

Η Schneider Electric, ηγέτης στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, συμμετείχε στη 15η Έκθεση SAVENERGY 2019 στη Λευκωσία παρουσιάζοντας σε πρώτη προβολή στην Κύπρο νέα καινοτόμα προϊόντα, λύσεις και υπηρεσίες για τις αγορές του Κτιρίου και Κατοικίας, της Βιομηχανίας, των Data Centers, της Ενέργειας και των Υποδομών. Από το εκθεσιακό της περίπτερο, η Schneider Electric παρουσίασε την IoT πλατφόρμα και αρχιτεκτονική EcoStruxure και τις επιμέρους εφαρμογές της για κάθε αγορά.
 
Πιο συγκεκριμένα, οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα παρακάτω θέματα:
 
  • Ηλεκτρική Διανομή: H Schneider Electric επαναπροσδιορίζει τη διανομή ηλεκτρικής ενέργειας παρουσιάζοντας τον νέο αυτόματο διακόπτη ισχύος Masterpact MTZ. Οι νέοι αυτόματοι διακόπτες ισχύος Masterpact MTZ προετοιμάζουν τις εγκαταστάσεις για το μέλλον χάρη στην έξυπνη συνδεσιμότητα, την επιτήρηση και τον έλεγχο εξ’ αποστάσεως καθώς και τη δυνατότητα ψηφιακής επεκτασιμότητας μέσω digital modules.
 
  • Αυτοματισμός Κτιρίων: H Schneider Electric παρουσίασε τη νέα μονάδα ελέγχου δωματίων ξενοδοχείου HRC (Hotel Room Controller), η οποία με τον εύκολο προγραμματισμό και διασύνδεσή της στο σύστημα BMS, ικανοποιεί κάθε απαίτηση στον χώρο της φιλοξενίας. Ακόμη, παρουσιάστηκε το νέο addressable σύστημα φωτισμού ασφαλείας DiCube, ένα σύστημα που τοποθετείται και προγραμματίζεται πιο εύκολα από κάθε αντίστοιχο σύστημα της αγοράς, προσφέροντας δυνατότητες ελέγχου και επίβλεψης από το κινητό τηλέφωνο και τον υπολογιστή. Εκτός από τη λύση BMS, η εταιρεία παρουσίασε και τις λύσεις της με τεχνολογία ΚΝΧ και πιο συγκεκριμένα τους νέους διακόπτες αφής Multitouch Pro.
 
  • Διακοπτικό Υλικό: Η νέα σειρά διακοπτών Lisse που είναι ήδη διαθέσιμη στην Κυπριακή αγορά παρουσιάστηκε στην έκθεση. Η νέα Lisse συνδυάζει την υψηλή ποιότητα με τη μοντέρνα αισθητική και αποτελεί την ιδανική επιλογή για κάθε χώρο.
 
  • Βιομηχανικός Αυτοματισμός: Για την αγορά της Βιομηχανίας, η εταιρεία παρουσίασε τη νέα εφαρμογή της Ecostruxure Machine Augmented Οperator Advisor. Η συγκεκριμένη εφαρμογή προσφέρει δυνατότητες προσομοίωσης και κατά συνέπεια μπορεί να συμβάλει στη μείωση του χρόνου του χειριστή έως και 30% χάρη στην άμεση διάγνωση αυξάνοντας την απόδοση.
 
  • IT: Η Schneider Electric παρουσίασε ένα μικρό δείγμα των δυνατοτήτων της για υποστήριξη των απαιτήσεων παρόχων υπηρεσιών επικοινωνίας και υποδομών cloud, αλλά και κάθε επιχείρησης που αναζητά τρόπους να αναπτύξει πόρους ΙΤ στην περιφέρεια των υπολογιστικών της συστημάτων (“the edge”). Οι λύσεις SmartBunker™ CX και NetShelter™ SX της Schneider Electric προσφέρουν λύσεις all-in-one-rack, εξασφαλίζοντας αξιοπιστία, υψηλό βαθμό ασφαλείας και δυνατότητα διαχείρισης από απόσταση μέσω της πλατφόρμας EcoStruxure IT.
  • Ενέργεια & Υποδομές: Με την ευκαιρία της έκθεσης παρουσιάστηκε ο «έξυπνος» πίνακας Μέσης Τάσης, δευτερεύουσας διανομής Τύπου FBX της Schneider Electric με τοποθετημένο ελεγκτή επιτήρησης τύπου Easergy T300. H καινοτομία της συγκεκριμένης λύσης βρίσκεται στη δυνατότητα του χειριστή να ελέγχει απομακρυσμένα το άνοιγμα, κλείσιμο του διακόπτη φορτίου/προστασίας του πίνακα, να ενημερώνεται για πιθανά σφάλματα και να τα διαχειρίζεται με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο, περιορίζοντας στο ελάχιστο τον χρόνο διακοπής λειτουργίας του δικτύου (downtime).
 
  • Υπηρεσίες Εγκατεστημένης Βάσης: Εκτός από τις λύσεις EcoStruxure, η Schneider Electric παρουσίασε και νέες υπηρεσίες, όπως την Remote Expertise. Η υπηρεσία αυτή είναι μια άμεση λύση για τη βελτίωση της εμπειρίας της τεχνικής υποστήριξης των πελατών με εργαλεία ήχου, video και augmented reality και δίνει τη δυνατότητα στο εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό της Schneider Electric να βοηθάει τους πελάτες και τους συναδέλφους απομακρυσμένα επιταχύνοντας τον χρόνο απόκρισης και επίλυσης βλαβών.

 
Ο κος Σοφοκλής Φιλιαστίδης, Cyprus Branch Manager, Schneider Electric δήλωσε σχετικά: «Η Schneider Electric πρωτοπορεί στον ψηφιακό μετασχηματισμό της ενεργειακής διαχείρισης και του αυτοματισμού. Στην Κύπρο δραστηριοποιείται τα τελευταία 18 χρόνια μέσω του γραφείου μας στη Λάρνακα, όντας ο μόνος προμηθευτής του χώρου μας που διατηρεί ανελλιπώς παρουσία στο νησί. Όπως και σ’ όλες τις χώρες που δραστηριοποιούμαστε, έτσι και στην Κύπρο, το μοντέλο της Schneider Electric είναι εστιασμένο σε ισχυρές συνεργασίες. Για τον λόγο αυτό συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την ανάπτυξη και την ενίσχυση των στρατηγικών μας συνεργατών, δηλαδή των διανομέων ηλεκτρολογικού υλικού, κατασκευαστών πινάκων, system integrators κλπ., αλλά και την υποστήριξη των τελικών μας πελατών.»
 

 

 

 

Δειτε Επισης

Πράσινο Βουλής στον προϋπολογισμό του Ταμείου ΑΠΕ & ΕΞΕ-Οι ανησυχίες των βουλευτών
Πέρασε από την Ολομέλεια με δεσμεύσεις κονδυλίων ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Κορυφαία κοινή προτεραιότητα για Κύπρο και Ισραήλ ο Great Sea Interconnector
Με ηλεκτρική διασύνδεση και συνεργασία σε θέματα υδρογονανθράκων στο Ισραήλ ο Παπαναστασίου
Επιτυχής άσκηση πυρόσβεσης στο υπερσύγχρονο τερματικό της ΕΚΟ Κύπρου στο Βασιλικό
Γ. Παπαναστασίου: Στοχευμένα αντισταθμιστικά για πράσινη φορολογία-Ο στόχος για το τερματικό στο Βασιλικό
Πήρε θέση για το τερματικό ο Πρέσβης της Κίνας-«Θα συμβούν καλά πράγματα μετά τις πολλές δοκιμασίες»
Νέα αύξηση της παραγωγής στο πρώτο δίμηνο του έτους για την Energean
Μπαράζ συσκέψεων Παπαναστασίου για Great Sea Interconnector-Ψηλά στις συζητήσεις το μετοχικό σχήμα
Ανταγωνιστική Αγορά Ηλεκτρισμού: Στα μέσα Μαΐου σε διαβούλευση οι ρυθμιστικές αποφάσεις