Αύξηση παραδόσεων φυσικού αερίου συζητούν Gazprom και Κίνα

  01/03/2019 09:20
Αύξηση παραδόσεων φυσικού αερίου συζητούν Gazprom και Κίνα

Αύξηση παραδόσεων φυσικού αερίου συζητούν Gazprom και Κίνα

  01/03/2019 09:20

Σε συζητήσεις με την Κίνα βρίσκεται η ρωσική ενεργειακή εταιρεία Gazprom εξετάζοντας το ενδεχόμενο να αυξήσει τις παραδόσεις φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Power of Siberia, σύμφωνα με όσα ανέφερε η Διευθύνων Σύμβουλος της Gazprom Export Elena Burmostrova, κατά την ομιλία της στην Ημέρα των Εταιρικών Επενδυτών στη Σιγκαπούρη.

«Συζητάμε με την CNPC την πιθανότητα να αυξήσουμε τις παραδόσεις φυσικού αερίου μέσω της υπάρχουσας υποδομής, καθώς και επιπλέον ποσότητες αξιοποιώντας και άλλες οδούς μέσω της Άπω Ανατολής και της Δημοκρατίας των Αλτάι. Η δεύτερη διαδρομή αφορά το έργο Power of Siberia 2. Συνήθως παίρνει καιρό, περισσότερο από 6 μήνες ή και χρόνο για να καταλήξουμε σε συμφωνία με την Κίνα, όμως θέλω να πω ότι οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται σε εντατικούς ρυθμούς», ανέφερε χαρακτηριστικά η Burmistrova.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής CEO της Gazprom στην Επιτροπή Διαχείρισης Andrey Kruglov είχε επισημάνει ότι για τον δεύτερο αγωγό που σχεδιάζεται (Power of Siberia 2) θα απαιτηθούν λιγότερες επενδύσεις από τον πρώτο αγωγό που βρίσκεται ήδη σε λειτουργία και συνδέει τα ρώσικα κοιτάσματα με την κινεζική αγορά.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Gazprom σχεδιάζει να επενδύσει 147.53 δισεκατομμύρια ρούβλια στον αγωγό Power of Siberia, όταν το 2018 το αντίστοιχο νούμερο έφτασε τα 219 δισεκατομμύρια ρούβλια.

Στα ίδια επίπεδα περίπου αναμένεται να κινηθεί η παραγωγή φυσικού αερίου της Gazprom, καθώς ο στόχος παραγωγής για το 2019 τοποθετείται στα 495.1 bcm, σύμφωνα όσα ανέφερε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας Oleg Aksyutin σε ομιλία του στην ίδια εκδήλωση.

Να αναφερθεί ότι η παραγωγή φυσικού αερίου της Gazprom αυξήθηκε κατά 5.4% το 2018, φτάνοντας τα 497.6 bcm, ενώ οι προσδοκίες της εταιρείας μέχρι το 2035 μιλούν για αύξηση της παραγωγής της τάξης του 5-20%, δηλαδή 757-875 bcm ετησίως, σύμφωνα με όσα καταγράφει σε ρεπορτάζ του το ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

ΠΗΓΗ: energypress.gr

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας