ΕΛΠΕ: Εξαγορά Blue Circle Engineering μέσω Κύπρου

Στην απόκτηση του μετοχικού κεφαλαίου της Blue Circle Engineering Limited προτίθεται να προβεί ο όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε., μέσω της Hellenic Petroleum Cyprus Holding (HPCH) Ltd.

Σύμφωνα με κοινοποίηση στην Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού, η οποία δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας, η ανακοίνωση/γνωστοποίηση έγινε στη βάση των προνοιών άρθρου της νομοθεσίας για τον έλεγχο των συγκεντρώσεων επιχειρήσεων.

Ο όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. είναι εμπορικός και βιομηχανικός όμιλος που δραστηριοποιείται στον τομέα της ενέργειας στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Οι δραστηριότητες του ομίλου περιλαμβάνουν εφοδιασμό, διύλιση και εμπορία πετρελαιοειδών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, λιανική εμπορία πετρελαιοειδών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, παραγωγή και εμπορία χημικών / πετροχημικών, έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων, παραγωγή και εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας, παραγωγή και εμπορία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και μεταφορά αργού πετρελαίου και προϊόντων (αγωγοί, θαλάσσιες μεταφορές). 

Η Hellenic Petroleum Cyprus Holding (HPCH) Ltd (ΕΚΟ), θυγατρική εταιρεία του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε., είναι εταιρεία δεόντως εγγεγραμμένη σύμφωνα με τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η Hellenic Petroleum Cyprus Holding (HPCH) Ltd είναι εταιρεία χαρτοφυλακίου με σκοπό την κατοχή επενδύσεων του ομίλου εταιρειών Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. στην Κύπρο. 

Ποιά είναι η Blue Circle
Η Blue Circle Engineering Ltd είναι εταιρεία δεόντως εγγεγραμμένη σύμφωνα με τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας, με κύριες δραστηριότητές της τη διάθεση/ διανομή χύμα υγραερίου, τον μηχανικό σχεδιασμό συστημάτων τροφοδοσίας υγραερίου, την πώληση και εγκατάσταση συστημάτων υγραερίου και σχετικού εξοπλισμού και την πώληση και εγκατάσταση συστημάτων θέρμανσης και ψύξης που χρησιμοποιούν ως πηγή ενέργειας το υγραέριο.

Σημειώνεται ότι από το 1990 η Blue Circle ειδικεύεται στη χρήση του LPG ως πηγή ενέργειας, καθώς και τη διανομή του σε όλη την Κύπρο.

Η εταιρεία πρωτοστάτησε στην προώθηση του LPG ως πηγή ενέργειας για την κεντρική θέρμανση, το ζεστό νερό οικιακής χρήσης και γενικότερα στον κλάδο της βιομηχανίας, μειώνοντας έτσι τους ρύπους και κατ' επέκταση την καταστροφική επίδραση του φαινόμενου του θερμοκηπίου στο περιβάλλον.

Δειτε Επισης

Άλμα άνω του 3% για το πετρέλαιο-Στα $90 το brent
Ε.Ε.: Αυξάνει στα €7,3 δις τους πόρους για πράσινη-ψηφιακή μετάβαση
Στην Κύπρο μια από τις μεγαλύτερες αυξήσεις ΑΠΕ στην Ε.Ε. την τελευταία διετία
Μέτριος ο αντίκτυπος της ιρανικής επίθεσης στις τιμές του πετρελαίου-Παρακολουθεί στενά η ΕΚΤ
Κίνα: Αυξάνει τις λιανικές τιμές πώλησης βενζίνης και πετρελαίου
Μικρές μεταβολές στο πετρέλαιο εν αναμονή της απάντησης του Ισραήλ
Ρεκόρ εξαγωγών ρωσικού πετρελαίου διά θαλάσσης
Επιτροπή Εμπορίου: Ζητά προώθηση σχεδιασμών για συστήματα αποθήκευσης και υδρογόνο
Γ. Παπαναστασίου στο InBusinessNews: Σαφής η θέση μας για Great Sea Interconnector-«Όσο πιο σύντομα...»
Οι εκτιμήσεις για αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή ρίχνουν τις τιμές πετρελαίου