Αλλάζει τον χάρτη ηλεκτρικής ενέργειας ο 1ος ιδιωτικός ηλεκτροπαραγωγός σταθμός της PEC

Σάρκα και οστά θα πάρει τον Μάρτιο του 2021 ο πρώτος ιδιωτικός ηλεκτροπαραγωγός σταθμός της Power Energy Cyprus, που θα ανεγερθεί στην περιοχή Βασιλικού.

Η τοποθέτηση του Θεμέλιου Λίθου έγινε την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ενώ παράλληλα τελέστηκε αγιασμός από τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, Χρυσόστομο Β’.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε πως το έργο αποτελεί στρατηγικής αξίας για την χώρα.

«Πρώτα από όλα είναι ένα έργο με μεταρρυθμιστικό χαρακτήρα, το οποίο θα συμβάλει σε πολύ λίγα χρόνια με τη λειτουργία του το 2021, να αλλάξει ο χάρτης παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα μας.

Είναι συνάμα ένα έργο το οποίο με την υλοποίησή του θα προσφέρει τόσο στη μεγέθυνση της οικονομίας της χώρας, αλλά και θα συμβάλει στην αισθητή μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος σε όλο το φάσμα της οικονομίας, είτε αυτό αφορά τη βιομηχανία, βιοτεχνία, τουρισμό είτε, βεβαιότατα, την οικιακή κατανάλωση.»
 


Ο νέος ηλεκτροπαραγωγός σταθμός που σχεδιάστηκε από την Power Energy Cyprus και θα ανεγερθεί από την Cyfield, θα αποτελέσει ένα από τα μεγαλύτερα έργα υποδομής στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια.


O ιδρυτής του Ομίλου Εταιρειών Cyfield, Κυριάκος Χρυσοχός ανέφερε πως για την υλοποίηση του έργου θα εργοδοτηθούν 450 περίπου άτομα, ενώ για την λειτουργία του θα δημιουργηθούν περίπου 100 καινούργιες θέσεις εργασίας διαφόρων ειδικοτήτων.


Το κόστος ανέγερσης του έργου θα φτάσει τα 200 εκ. ευρώ  με την χρηματοδότηση του να γίνεται αποκλειστικά από κυπριακά κεφάλαια.

Ο σταθμός θα λειτουργεί με συμβατικό καύσιμο και η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας θα καλύπτει το ένα τρίτο των σημερινών αναγκών της χώρας.

Δειτε Επισης

Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
Άλμα άνω του 3% για το πετρέλαιο-Στα $90 το brent
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση