Αναμένουν την τελική μορφή νομοσχεδίου για Ταμείο Υδρογονανθράκων

InBusinessNews  04/02/2019 14:59
Αναμένουν την τελική μορφή νομοσχεδίου για Ταμείο Υδρογονανθράκων

Αναμένουν την τελική μορφή νομοσχεδίου για Ταμείο Υδρογονανθράκων

InBusinessNews  04/02/2019 14:59
Μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα (11 Φεβρουαρίου) θα πρέπει να απαντήσει το Υπουργείο Οικονομικών στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλή για τις τροπολογίες που αποδέχεται στο νομοσχέδιο για τη δημιουργία Ταμείου Επενδύσεων (ΕΤΕ), το οποίο θα διαχειρίζεται τα τυχόν έσοδα από τους υδρογονάνθρακες στην κυπριακή ΑΟΖ.

RELATED ARTICLESΤο θέμα του Ταμείου Επενδύσεων συζητήθηκες εκτάκτως σήμερα στην Επιτροπή, όπως είχε αποφασιστεί ύστερα από σύσκεψη των κοινοβουλευτικών κομμάτων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την περασμένη εβδομάδα, και συμφωνήθηκε να οδηγηθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια την Παρασκευή 15 Φεβρουάριου.

Την ίδια ώρα τα κοινοβουλευτικά κόμματα ζητούν να γίνουν προσεκτικοί χειρισμοί για το θέμα, ώστε να μην προκληθεί ζημιά ή να υπάρξουν κίνδυνοι στο θέμα του Κυπριακού.

Αυτή τη στιγμή εκκρεμεί εκ μέρους της Επιτροπής να υποδειχθεί στο Υπουργείο Οικονομικών ποιος θα μπει ως τρίτο μέλος στην Επιτροπή Υπόδειξης του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού  αντί του Εφόρου Εσωτερικού Ελέγχου. Επίσης, όπως αναφέρθηκε από τον Ανώτερο Οικονομικό Λειτουργό του Υπουργείου Οικονομικών Παναγιώτη Τήλλυρο, η μόνη μικρή αλλαγή που έγινε στο νομοσχέδιο σε σχέση με την προηγούμενη φορά που είχε συζητηθεί το νομοσχέδιο, αφορά το άρθρο 43/4 που έχει να κάνει με τον τρόπο επενδύσεων του ταμείου κατά τη μεταβατική περίοδο.

Βουλευτές που τοποθετήθηκαν κατά την συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών αναφέρθηκαν σε διάφορα θέματα που αφορούν το ΕΤΕ, όπως θέματα σύγκρουσης συμφερόντων, της δυνατότητας ελέγχου από τον Γενικό Ελεγκτή, της διάθεσης μέρους των εσόδων για ανάπτυξη Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) ή για κοινωνική πολιτική, τη διασύνδεση με την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους, τη μισθοδοσία του Γενικού Διευθυντή, το διορισμό εξωτερικών συμβούλων  και θέματα λογοδοσίας.

Μιλώντας μετά από τη συνεδρία της Επιτροπής, ο Πρόεδρός της Άγγελος Βότσης, ανέφερε ότι η Κυβέρνηση αναλαμβάνει μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα να απαντήσει επί των τροπολογιών και των προβληματισμών των Βουλευτών και σημείωσε ότι τα τελικά κείμενα θα οδηγηθούν για ψήφιση την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου στην Ολομέλεια, ώστε να μην υπάρχει οποιαδήποτε εκκρεμότητα για το θέμα ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας