ΡΑΕΚ: Νέες διατιμήσεις για ηλεκτρισμό και ενέργεια από ΑΠΕ

InBusinessNews  28/01/2019 07:58
ΡΑΕΚ: Νέες διατιμήσεις για ηλεκτρισμό και ενέργεια από ΑΠΕ

ΡΑΕΚ: Νέες διατιμήσεις για ηλεκτρισμό και ενέργεια από ΑΠΕ

InBusinessNews  28/01/2019 07:58

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ) ενέκρινε νέους Συντελεστές Ρήτρας Καυσίμων για τις διατιμήσεις και για την αγορά ενέργειας που παράγεται από τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), καθώς και νέες βασικές τιμές για αγορά ενέργειας από ΑΠΕ, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ).

RELATED ARTICLES


Οι Συντελεστές Ρήτρας Καυσίμων με τους οποίους αυξομειώνονται τόσο τα τέλη των διατιμήσεων της ΑΗΚ, όσο και η τιμή αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από ΑΠΕ,  ισχύουν για σκοπούς αναπροσαρμογής της κάθε μονάδας ηλεκτρικής ενέργειας που τιμολογείται ή αγοράζεται αντίστοιχα, για κάθε 1 σεντ αύξηση ή μείωση στη βασική τιμή των €300 του κόστους καυσίμων κατά μετρικό τόνο, το κόστος του οποίου θα καθορίζει η ΑΗΚ για το μήνα/δίμηνο, με βάση την τιμή αγοράς καυσίμων.
 
Οι νέοι Συντελεστές Ρήτρας Καυσίμων για τις διατιμήσεις και για την αγορά ενέργειας από ΑΠΕ, καθώς και οι βασικές τιμές αγοράς ενέργειας από ΑΠΕ θα αρχίσουν να εφαρμόζονται για τους μηνιαίους καταναλωτές / παραγωγούς, από τους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας με καταμέτρηση τέλος Ιανουαρίου 2019 και  για τους διμηνιαίους καταναλωτές / παραγωγούς, από τους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας η καταμέτρηση των οποίων θα γίνεται από την 1η Φεβρουαρίου 2019 και μετά.
 
Τιμές χρέωσης των διατιμήσεων για το 2019  
Εξάλλου η ΑΗΚ ανακοίνωσε ότι η ΡΑΕΚ ενέκρινε τα νέα Σχέδια Διατιμήσεων Ηλεκτρισμού για το έτος 2019.  Σύμφωνα με τις νέες διατιμήσεις έχουν επέλθει μικρές τροποποιήσεις στις τιμές χρέωσης της κάθε παρεχόμενης μονάδας, σε σχέση με τις υφιστάμενες.
 
Οι νέες διατιμήσεις έχουν τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2019.  Διευκρινίζεται ότι, η εφαρμογή των νέων διατιμήσεων θα αρχίσει από τους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας ως εξής:
 
για τους μηνιαίους πελάτες, των οποίων η καταγραφή των ενδείξεων των μετρητών τους θα γίνεται από το τέλος Ιανουαρίου 2019 και για τους διμηνιαίους πελάτες, των οποίων η καταγραφή των ενδείξεων των μετρητών τους θα γίνεται από την 1η Μαρτίου 2019 και μετά.
 
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να απευθύνονται στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πελατών ή στην ιστοσελίδα www.eac.com.cy.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας