ΑΗΚ: Αίτηση για φωτοβολταϊκό πάρκο στο Ακρωτήρι

InBusinessNews  24/01/2019 07:33
ΑΗΚ: Αίτηση για φωτοβολταϊκό πάρκο στο Ακρωτήρι

ΑΗΚ: Αίτηση για φωτοβολταϊκό πάρκο στο Ακρωτήρι

InBusinessNews  24/01/2019 07:33
Αίτηση προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρο (ΡΑΕΚ)  για έκδοση άδειας κατασκευής σταθμού παραγωγής ηλεκτρισμού με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ), υπέβαλε η ΑΗΚ. 

RELATED ARTICLES

 
Σύμφωνα με καταχώρηση στον τύπο, η επιθυμητή διάρκεια της άδειας είναι για πέντε χρόνια.
 
Πρόκειται για την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου της ΑΗΚ στο ακρωτήρι Λεμεσού. Το πάρκο θα είναι συνολικής δυναμικότητας 20 μεγαβάτ, ενώ η εν λόγω αίτηση αφορά  τη β’ φάση του έργου, για την παραγωγή 8 μεγαβάτ. Εκκρεμεί ακόμα η γ’ φάση, για την οποία θα υποβληθεί μεταγενέστερα, αίτηση για ακόμα 8 μεγαβάτ.
 
Το έργο θα συμβάλει περαιτέρω στην κάλυψη των αναγκών ηλεκτροδότησης χιλιάδων νοικοκυριών. Παράλληλα, εντάσσεται στα πλαίσια των εθνικών στόχων για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ειδικότερα, βάσει των στόχων που έχουν τεθεί, μέχρι το 2020, το 16% της ηλεκτρικής ενέργειας στην Κύπρο θα πρέπει να παράγεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Αν ο στόχος αυτός δεν επιτευχθεί, ενδεχομένως να υπάρξει πρόστιμο από τις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές, το οποίο θα κληθεί να καταβάλει ο καταναλωτής.
 
Σήμερα, η παραγωγή ηλεκτρισμού μέσω ΑΠΕ βρίσκεται στο 9,7%.
 
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούλιο υπογράφηκε συμφωνία συνεργασίας μεταξύ ΑΗΚ και Αρχιεπισκοπής για την κατασκευή το μεγαλύτερου φωτοβολταϊκού πάρκου δυναμικότητας 66 μεγαβάτ στην περιοχή Αχερά, στον Άγιο Ιωάννη της επαρχίας Λευκωσίας. Το πάρκο θα αναπτυχθεί σε τεμάχια της Αρχιεπισκοπής συνολικής έκτασης 1928 δεκαρίων.
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας