Μαραγκός: Εκτός κατοικημένων περιοχών οι νέες εναέριες γραμμές

Δελτίο Τύπου  11/01/2019 16:37
Μαραγκός: Εκτός κατοικημένων περιοχών οι νέες εναέριες γραμμές

Μαραγκός: Εκτός κατοικημένων περιοχών οι νέες εναέριες γραμμές

Δελτίο Τύπου  11/01/2019 16:37
Στο σχεδιασμό της η Αρχή Ηλεκτρισμού τοποθετεί τις Εναέριες Γραμμές Μεταφοράς εκτός των κατοικημένων περιοχών, σε πολεοδομικές ζώνες με χαμηλούς συντελεστές δόμησης και κάλυψης, κυρίως σε γεωργικές εκτάσεις. Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος του ΔΣ της ΑΗΚ Ανδρέας Μαραγκός μιλώντας στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης με θέμα την αποξήλωση δυο εναέριων γραμμών μεταφοράς και τη δημιουργία δυο νέων γραμμών μεταφοράς στις Επαρχίες Λεμεσού και Πάφου.

RELATED ARTICLESΣυγκεκριμένα, ο κ. Μαραγκός ανέφερε πως «η εναέρια γραμμή Μεταφοράς «Βασιλικός Πολεμίδια» αποτελεί κύριο τροφοδότη ηλεκτρικής ενέργειας των Επαρχιών Λεμεσού και Πάφου. Η ενέργεια που μεταφέρεται στον Υποσταθμό Μεταφοράς «Πολεμίδια» τροφοδοτεί μέρος της πόλεως Λεμεσού, των ορεινών περιοχών Λεμεσού και της ευρύτερης Επαρχίας Πάφου.  
 
Η συγκεκριμένη γραμμή, στο τμήμα που διέρχεται κοντά στο νέο Νοσοκομείο Λεμεσού, επηρεάζει κατοικημένη περιοχή. Το ίδιο συμβαίνει και με την Εναέρια Γραμμή Μεταφοράς από τον Υποσταθμό «Πολεμίδια» προς τον Υποσταθμό «Ανατολικό» της Πάφου. Οι δύο αυτές Εναέριες Γραμμές θα αλλάξουν κατεύθυνση και αντί από τον Υποσταθμό «Πολεμίδια», θα αναχωρούν από τον Υποσταθμό «Ύψωνας» που βρίσκεται βορειότερα στη Βιομηχανική Περιοχή Ύψωνα. Με τον τρόπο αυτό είναι πλέον εφικτή η αποξήλωση των τμημάτων των δύο εναέριων γραμμών που έχουν βρεθεί, με την πάροδο των χρόνων, να διέρχονται από κατοικημένες περιοχές.
 
Με την πάροδο των ετών και την επέκταση των οικιστικών περιοχών, σε ορισμένες περιπτώσεις Εναέριες Γραμμές Μεταφοράς βρέθηκαν να διέρχονται από περιοχές που αναπτύχθηκαν οικιστικά. Μια από τις περιπτώσεις αυτές είναι και η ευρύτερη περιοχή Πολεμιδιών - Ύψωνα - Καντού.  
 
Πιο συγκεκριμένα γίνεται δυνατή η αποξήλωση εναερίων γραμμών μεταφοράς που διέρχονται από περιοχές που έχουν αναπτυχθεί οικιστικά, μήκους 13,2 km.  Με τον τρόπο αυτό ελευθερώνεται λωρίδα γης συνολικού εμβαδού περίπου 400.000 m2 τα οποία με την αποξήλωση θα είναι άμεσα διαθέσιμα για οικιστική και εμπορική χρήση.
 
Αξίζει να αναφερθεί πως η ΑΗΚ υπέβαλε την αίτηση πολεοδομικής άδειας στις 29.9.2010. Η έγκριση για να γίνει το σημαντικό αυτό έργο δόθηκε στις 10.5.2013. Δηλαδή πάνω από τρία χρόνια.  Το Δεκέμβριο 2016, αφού έγινε ο λεπτομερής σχεδιασμός της γραμμής, η ΑΗΚ ξεκίνησε τη διαδικασία εξασφάλισης των Κυβερνητικών Εγκρίσεων και Δικαιωμάτων Διέλευσης.  Η ουσία είναι ότι δίνεται η δυνατότητα στην ΑΗΚ για μια σημαντική παρέμβαση που αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής Πολεμιδιών – Ύψωνα -  Καντού.
 
Η ΑΗΚ έχει κάθε διάθεση να επενδύσει στην αναβάθμιση του Δικτύου της με μοναδικό στόχο την εξυπηρέτηση του πολίτη.  Αυτός ανέκαθεν ήταν ο αποκλειστικός μας στόχος χωρίς να γίνεται οποιοσδήποτε συμβιβασμός λόγω του συνεπαγόμενου οικονομικού κόστους.  Στην υλοποίηση των απαραίτητων έργων υποδομής εμπλέκονται πλείστες άλλες Κυβερνητικές Υπηρεσίες και Φορείς όπως οι Τοπικές Αρχές και τα Γραφεία των Έπαρχων.  Χωρίς τη συνεργασία των Φορέων αυτών και Υπηρεσιών δεν είναι δυνατή η υλοποίηση των απαραίτητων έργων». 

 
Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας