Ταμείο επενδύσεων σε μέταλλα για μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων

InBusinessNews  03/01/2019 09:43
Ταμείο επενδύσεων σε μέταλλα για μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων

Ταμείο επενδύσεων σε μέταλλα για μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων

InBusinessNews  03/01/2019 09:43

Ο Έρικ Πρινς, ιδρυτής της ιδιωτικής εταιρείας ασφαλείας Blackwater, δημιουργεί ένα ταμείο το οποίο θα επενδύει στα μέταλλα που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή μπαταριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων, όπως αποκάλυψε ο ίδιος στους Financial Times.

RELATED ARTICLES


Το ταμείο επιδιώκει να συγκεντρώσει 500 εκατομμύρια δολάρια για να επενδύσει σε κοιτάσματα μετάλλων όπως το κοβάλτιο, ο χαλκός και το λίθιο, κυρίως στην Αφρική και στην Ασία, διευκρίνισε στις δηλώσεις του στην εφημερίδα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ταμείο θα μεριμνά να αρχίζει η εκμετάλλευση των κοιτασμάτων και κατόπιν θα τα διαθέτει προς πώληση σε μεγαλύτερες μεταλλευτικές εταιρείες, ειδικά κινεζικές.

«Οι κινεζικές εταιρείες δεν ενδιαφέρονται κατ' ανάγκη για την εξερεύνηση κοιτασμάτων, που κινείται αντίθετα προς το ρεύμα» των δικών τους δραστηριοτήτων, εξήγησε ο Πρινς. «Θέλουν να αγοράζουν κοιτάσματα που βρίσκονται στη φάση της παραγωγής, κάτι που δημιουργεί ένα κενό στο οποίο μπορούμε να δραστηριοποιηθούμε εμείς».


Ο Πρινς προεξοφλεί ότι η ζήτηση για τα μέταλλα που χρησιμοποιούνται για να κατασκευάζονται μπαταρίες για ηλεκτρικά οχήματα θα αυξηθεί εκθετικά τα επόμενα χρόνια, καθώς η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία αυξάνει την παραγωγή αυτού του είδους των αυτοκινήτων.

Ο Πρινς πούλησε την Blackwater το 2010. Έκτοτε, διευθύνει μια ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας και εφοδιαστικής, την Frontier Services Group, και επενδύει σε φυσικούς πόρους.

ΠΗΓΗ: energia.gr

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας