Σε Λάρνακα – Αμμόχωστο τα €31,5 εκατ. της Συμπληρωματικής Συμφωνίας για το ΧΥΤΥ Κόσιης

Σε όλους τους Φορείς, δηλαδή τους Δήμους και Κοινότητες των Επαρχιών Λάρνακας και Αμμοχώστου, θα πιστωθούν τα 31,5 εκατομμύρια ευρώ που προέκυψαν από τη Συμπληρωματική Συμφωνία για τη Διαχείριση του ΧΥΤΥ Κόσιης.
 
Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Εκμετάλλευσης, Διάθεσης και Αξιοποίησης Οικιακών Αποβλήτων Λάρνακας και Αμμοχώστου, Δήμαρχος Αραδίππου Ευάγγελος Ευαγγελίδης «κατά τη σημερινή συνεδρία του Συμβουλίου  αποφασίστηκε όπως τα 31,5 εκατομμύρια ευρώ που προέκυψαν από τη Συμπληρωματική Συμφωνία για την διαχείριση του ΧΥΤΥ Κόσιης, πιστωθούν σε όλους τους Φορείς, δηλαδή τους Δήμους και τις Κοινότητες των δύο Επαρχιών».
 
Εξήγησε ότι «τα 31,5 εκατομμύρια ευρώ που παραχωρήθηκαν από το κράτος στις επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου, επιστράφηκαν μέσα από διαπραγμάτευση και μετά από μεγάλο αγώνα που έγινε τα τελευταία 6 χρόνια».
 
Ο κ. Ευαγγελίδης σημείωσε ότι «η πίστωση θα γίνει με τη μέθοδο του μέσου όρου των αγορών και για την περίοδο μέχρι τις 31 Νοεμβρίου 2017. Εντός των ημερών θα κοινοποιηθεί η απόφαση του Συμβουλίου σε όλους τους Φορείς για να ενημερωθούν, λαμβάνοντας υπόψιν ότι οι περισσότεροι από αυτούς έχουν πιστωτική σημείωση».
 
Ο κ. Ευαγγελίδης εξέφρασε «ευχαριστίες προς την κυβέρνηση για την παραχώρηση των 31,5 εκατομμυρίων ευρώ» και πρόσθεσε πως «οι Δήμοι και οι Κοινότητες θα πρέπει τώρα να αρχίσουν να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους μετά την απόφαση για μείωση των τελών των σκυβάλων από 85 ευρώ το τόνο σε 36 ευρώ».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Μέτριος ο αντίκτυπος της ιρανικής επίθεσης στις τιμές του πετρελαίου-Παρακολουθεί στενά η ΕΚΤ
Κίνα: Αυξάνει τις λιανικές τιμές πώλησης βενζίνης και πετρελαίου
Μικρές μεταβολές στο πετρέλαιο εν αναμονή της απάντησης του Ισραήλ
Ρεκόρ εξαγωγών ρωσικού πετρελαίου διά θαλάσσης
Επιτροπή Εμπορίου: Ζητά προώθηση σχεδιασμών για συστήματα αποθήκευσης και υδρογόνο
Γ. Παπαναστασίου στο InBusinessNews: Σαφής η θέση μας για Great Sea Interconnector-«Όσο πιο σύντομα...»
Οι εκτιμήσεις για αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή ρίχνουν τις τιμές πετρελαίου
Στο Άμπου Ντάμπι για τη σύνοδο της συνέλευσης IRENA ο Γιώργος Παπαναστασίου
Great Sea Interconnector: Απαντά σε Παπαναστασίου ο ΑΔΜΗΕ-Διαθέσιμο στους επενδυτές το νέο business plan
«Σημαντικά βήματα της Κύπρου σε πράσινες επενδύσεις, υπάρχει ανεκμετάλλευτο δυναμικό ΑΠΕ»