Μετάβαση στο φυσικό αέριο: Νομοθετικές και ρυθμιστικές προκλήσεις

Το έργο CYnergy, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, διοργάνωσε ημερίδα αναφορικά με την ανάγκη αναπροσαρμογής και τις προκλήσεις που αναμένεται να αντιμετωπίσει η Κύπρος σε επίπεδο ρυθμιστικού και κανονιστικού πλαισίου κατά τη μετάβαση της από τα συμβατικά καύσιμα στο φυσικό αέριο. 

Η ημερίδα που διοργανώθηκε την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018, στην Λευκωσία, συγκέντρωσε, εταίρους του CYnergy και εκπροσώπους Κυβερνητικών Υπηρεσιών και Δημόσιων Αρχών.  

Οι ρυθμιστικές και κανονιστικές προσεγγίσεις και πρακτικές σχετικές με την εισαγωγή, μεταφορά, εμπορία, διανομή και χρήση του φυσικού αερίου, ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν, ενώ η ανάγκη ανάπτυξης ενός αποτελεσματικού νομικού και ρυθμιστικού πλαισίου που θα υποστηρίξει τη διείσδυση του φυσικού αερίου αποτέλεσε ένα από τα σημαντικά συμπεράσματα της ημερίδας.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας οι εταίροι του CYnergy, τόνισαν την προθυμία τους να στηρίξουν την Κυπριακή Κυβέρνηση σε αυτή της την προσπάθεια, και έθεσαν μια σειρά από σημαντικά θέματα, με σημαντικότερο αυτό της έγκαιρης δέσμευσης όλων των αρμόδιων Κυβερνητικών και Δημόσιων Αρχών για την προσαρμογή του ισχύοντος Νομικού και Ρυθμιστικού Πλαισίου της Κύπρου στη νέα πραγματικότητα του 2020. 

Το CYnergy με λίγα λόγια
Το CYnergy στοχεύει στην ανάπτυξη στρατηγικών σχεδίων χρήσης του φυσικού αερίου στις οδικές μεταφορές και τους τομείς της βιομηχανίας, του εμπορίου και της ναυτιλίας στην Κύπρο. Το κλειδί είναι η ανάπτυξη μιας βιώσιμης και πλήρως λειτουργικής αγοράς φυσικού αερίου για την παροχή καθαρής και προσιτής ενέργειας στον τελικό χρήστη. Το έργο, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ, αποτελεί συνεργασία ειδικών σε θέματα ενέργειας, μεταφορών και επενδύσεων, καθώς και δημόσιων και κυβερνητικών φορέων της Κύπρου και της Ελλάδας.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.cynergyproject.eu/ 

Δειτε Επισης

Επιτροπή Εμπορίου: Ζητά προώθηση σχεδιασμών για συστήματα αποθήκευσης και υδρογόνο
Γ. Παπαναστασίου στο InBusinessNews: Σαφής η θέση μας για Great Sea Interconnector-«Όσο πιο σύντομα...»
Οι εκτιμήσεις για αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή ρίχνουν τις τιμές πετρελαίου
Στο Άμπου Ντάμπι για τη σύνοδο της συνέλευσης IRENA ο Γιώργος Παπαναστασίου
Great Sea Interconnector: Απαντά σε Παπαναστασίου ο ΑΔΜΗΕ-Διαθέσιμο στους επενδυτές το νέο business plan
«Σημαντικά βήματα της Κύπρου σε πράσινες επενδύσεις, υπάρχει ανεκμετάλλευτο δυναμικό ΑΠΕ»
Κομισιόν: Ορόσημο για Πράσινη Συμφωνία η οδηγία για ενεργειακή απόδοση κτιρίων
Γ. Παπαναστασίου για Great Sea Interconnector: Η Κυβέρνηση δεν επιθυμεί να κάνει το έργο για χάριν του έργου
Πρέσινγκ Αθήνας σε Λευκωσία για Great Sea Interconnector-«Αν χαθούν οι προθεσμίες για τα κονδύλια από Ε.Ε…»
Φωτογραφίζει Μανουσάκη και εξαπολύει πυρά για Great Sea Interconnector... Σφόδρα ενοχλημένος ο Κεραυνός