Καμπανάκι ΣΑΕΚ για συνεχή αύξηση της τιμής του ρεύματος

InBusinessNews  14/11/2018 15:45
Καμπανάκι ΣΑΕΚ για συνεχή αύξηση της τιμής του ρεύματος

Καμπανάκι ΣΑΕΚ για συνεχή αύξηση της τιμής του ρεύματος

InBusinessNews  14/11/2018 15:45
Η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος θα συνεχίσει να αυξάνεται εάν δεν ανοίξει η αγορά ηλεκτρισμού και συνεχιστεί η εξάρτηση από το πετρέλαιο, προειδοποίησε ο Σύνδεσμος Αιολικής Ενέργειας Κύπρου.
 

RELATED ARTICLES


Σε συνάντηση που είχε την Τρίτη 13 Νοεμβρίου το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρη Συλλούρη, αναζητήθηκαν τρόποι επίλυσης των προβλημάτων του τομέα και μείωσης των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος.
 
Ο ΣΑΕΚ ανέφερε στον Πρόεδρο της Βουλής ότι υπάρχουν σοβαρά κενά στο υφιστάμενο σχέδιο προώθησης των έργων από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) με τελική κατάληξη την Ανταγωνιστική Αγορά Ηλεκτρισμού (ΑΑΗ) αλλά και καθυστερήσεις στις διαδικασίες αδειοδότησης των έργων αυτών, με αποτέλεσμα να προκαλούνται σοβαρές στρεβλώσεις και παράλληλα ελλοχεύει ο κίνδυνος να οδηγηθούμε μακροπρόθεσμα σε ιδιωτικό ολιγοπώλιο.
 
Παράλληλα ο Σύνδεσμος προειδοποίησε ότι θα υπάρξει αύξηση της τιμής του ηλεκτρισμού αφού ήδη έχει ειπωθεί δημόσια και επανειλημμένα από το Υπουργείο Ενέργειας αλλά και τη ΡΑΕΚ ότι σε αυτό το μεταβατικό στάδιο θα λειτουργήσει η αγορά ηλεκτρισμού, όμως δεν θα ανοίξει στην πραγματικότητα.
 
Σημειώνεται ότι ο ΣΑΕΚ έχει εισηγηθεί στο Υπουργείο Ενέργειας να ανοίξει άμεσα νέο ξεχωριστό σχέδιο για την αιολική ενέργεια της τάξης των 60MW με τη μέθοδο του μειοδοτικού διαγωνισμού, με υψηλό ποσό εγγυητικής πιστής εκτέλεσης των έργων και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των έργων βάσει των στόχων του 2020.
 
Την ίδια ώρα επανέλαβε την εισήγησή του για δημιουργία Υφυπουργείου ΑΠΕ και Κλιματικής Αλλαγής.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας