Τα ενεργειακά στην ατζέντα Χριστοδουλίδη - Φράνσις Φάννον

  06/11/2018 19:22
Τα ενεργειακά στην ατζέντα  Χριστοδουλίδη - Φράνσις Φάννον

Τα ενεργειακά στην ατζέντα Χριστοδουλίδη - Φράνσις Φάννον

  06/11/2018 19:22
 O Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης ξεκίνησε σήμερα το πρωί το πρόγραμμα των επαφών του στην αμερικανική πρωτεύουσα με συνάντηση που είχε με τον Υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για ενεργειακά ζητήματα, Φράνσις Φάννον.

RELATED ARTICLES


 
Καλά ενημερωμένη διπλωματική πηγή χαρακτήρισε τη συνάντηση πολύ εποικοδομητική. Η συνομιλία των δύο ανδρών επικεντρώθηκε στις ενεργειακές προοπτικές της Ανατολικής Μεσογείου και τη σημασία τους τόσο για τις χώρες της περιοχής - συμβάλλοντας στην οικονομική τους ανάπτυξη και ευημερία  - όσο και την Ευρώπη.
 
Ο Αμερικανός επίσημος επανέλαβε την υποστήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης στα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου να ερευνά και να εκμεταλλεύεται τους φυσικούς της πόρους στην ΑΟΖ της.
 
Στις 4 το απόγευμα (τοπική ώρα) ο κ. Χριστοδουλίδης θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ με τον αρμόδιο για ευρωπαϊκές υποθέσεις Υφυπουργό Εξωτερικών, Γουές Μίτσελ και θα ακολουθήσει η συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.
 
Όπως  ανέφερε καλά ενημερωμένη διπλωματική πηγή, μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων αναμένονται σημαντικές ανακοινώσεις – κάτι που θα γίνεται πρώτη φορά – οι οποίες θα επιβεβαιώνουν την αναβαθμισμένη σχέση ΗΠΑ – Κύπρου και θα αφορούν στην πρόθεση των δύο χωρών να βαθύνουν περαιτέρω την εταιρική τους σχέση και να προωθήσουν τις κοινές τους προσεγγίσεις σε σημαντικό αριθμό θεμάτων.
 
ΚΥΠΕ
Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας