Σε λειτουργία ο αντιδραστήρας του πρώτου ρωσικού πλωτού πυρηνικού σταθμού

InBusinessNews  06/11/2018 08:45
Σε λειτουργία ο αντιδραστήρας του πρώτου ρωσικού πλωτού πυρηνικού σταθμού

Σε λειτουργία ο αντιδραστήρας του πρώτου ρωσικού πλωτού πυρηνικού σταθμού

InBusinessNews  06/11/2018 08:45

Ο αντιδραστήρας του πλωτού πυρηνικού σταθμού «Ακαδημαϊκός Λομονόσοφ» τέθηκε σε λειτουργία την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου στις 17.58 ώρα Μόσχας, επιτυγχάνοντας το μίνιμουμ ελεγχόμενο επίπεδο ισχύος, δήλωσε πηγή του ρωσικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Ria Novosti.

RELATED ARTICLES


Ο πλωτός πυρηνικός σταθμός «Ακαδημαϊκός Λομονόσοφ» αποτελεί ένα κινητό σταθμό παραγωγής ενέργειας μικρής ισχύος. Ο πλωτός αυτός σταθμός κατασκευάστηκε σε ναυπηγείο της Αγίας Πετρούπολης και θα χρησιμοποιηθεί σε περιοχές του Απώτερου Βορρά και της ρωσικής Απω Ανατολής.

Ο πλωτός πυρηνικός σταθμός θα είναι πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας σε απομακρυσμένες βιομηχανικές επιχειρήσεις, σε πόλεις που έχουν λιμάνια καθώς σε πλατφόρμες εξόρυξης φυσικού αερίου και πετρελαίου που βρίσκονται σε θαλάσσιες περιοχές. Ο σταθμός, όπως προβλέπει το σχετικό χρονοδιάγραμμα, θα αρχίσει να λειτουργεί πλήρως στο λιμάνι Πεβέκ στην περιοχή Τσουκότσκα τον Δεκέμβριο του 2019. Ο σταθμός «Ακαδημαϊκός Λομονόσοφ» διαθέτει δύο πυρηνικούς αντιδραστήρες τύπου KPT-40C οι οποίοι μπορούν να παράγουν ηλεκτρική και θερμική ενέργεια για μια πόλη με πληθυσμό 100.000 κατοίκων.


Ο πλωτός πυρηνικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με όλες της προδιαγραφές ασφαλείας, ώστε να μπορεί να διατηρεί την σταθερότητα του σε όλες τις πιθανές αντίξοες συνθήκες, καθιστώντας τους πυρηνικούς του αντιδραστήρες άτρωτους ακόμη και σε περίπτωση που εκδηλωθεί τσουνάμι ή άλλες φυσικές καταστροφές. Η λειτουργία των αντιδραστήρων ανταποκρίνεται σε όλους τους όρους της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) ώστε να μην απειλείται το περιβάλλον. για μια πόλη με πληθυσμό 100.000 κατοίκων.

Ο πλωτός πυρηνικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με όλες της προδιαγραφές ασφαλείας, ώστε να μπορεί να διατηρεί την σταθερότητα του σε όλες τις πιθανές αντίξοες συνθήκες, καθιστώντας τους πυρηνικούς του αντιδραστήρες άτρωτους ακόμη και σε περίπτωση που εκδηλωθεί τσουνάμι ή άλλες φυσικές καταστροφές. Η λειτουργία των αντιδραστήρων ανταποκρίνεται σε όλους τους όρους της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) ώστε να μην απειλείται το περιβάλλον. 

ΠΗΓΗ: energia.gr

Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας