Κοτζιάς: Αυξημένη αμερικανική στρατιωτική παρουσία στις έρευνες Exonmobil

InBusinessNews  02/10/2018 08:15
Κοτζιάς: Αυξημένη αμερικανική στρατιωτική παρουσία στις έρευνες Exonmobil

Κοτζιάς: Αυξημένη αμερικανική στρατιωτική παρουσία στις έρευνες Exonmobil

InBusinessNews  02/10/2018 08:15

Επανέλαβε τη θέση για διερευνητικές επαφές των εγγυητριών δυνάμεων, προκειμένου να συζητηθούν οι συνθήκες συμμαχίας και εγγυήσεων, πριν την εκκίνηση των συνομιλιών για το Κυπριακό, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, σε συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Δευτέρας στην ΕΡΤ.

RELATED ARTICLES


Παράλληλα, ο κ. Κοτζιάς τόνισε ότι αποτελεί μεγάλη επιτυχία το γεγονός ότι μετά το ναυάγιο στο Κραν Μοντανά δεν υπήρξε καταμερισμός ευθύνης στην ελληνοκυπριακή και ελληνική πλευρά από τον διεθνή παράγοντα.

Σχολιάζοντας την επικείμενη συνάντηση του Κύπριου Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι αποτελεί απόδειξη της διεθνούς αναβάθμισης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο Νίκος Κοτζιάς σημείωσε ότι είναι η πρώτη φορά που Κύπριος Υπουργός Εξωτερικών θα έχει απευθείας συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ ενώ τόνισε ότι θεωρεί μεγάλη επιτυχία το γεγονός ότι υπάρχει έντονη κινητικότητα στις ΗΠΑ για άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων στην Κύπρο. «Πλέον στην Ουάσιγκτον δεν αντιμετωπίζουν την Κύπρο μονοδιάστατα, βλέποντας μόνο το Κυπριακό πρόβλημα, αλλά αυτοτελώς ως ένα κράτος με μεγάλη γεωστρατηγική σημασία», κατέληξε

Αναφορικά με τις έρευνες του γεωτρύπανου της Exonmobil οι οποίες θα αρχίσουν τον Νοέμβριο στην κυπριακή ΑΟΖ, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών άφησε να εννοηθεί ότι θα υπάρχει αυξημένη αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην περιοχή.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας