Petrolina: Κέρδη €2,4 εκατ. για το πρώτο εξάμηνο

Αυξημένα παρουσιάζονται τα καθαρά κέρδη της Petrolina Holdings Public Ltd κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018 τα οποία διαμορφώθηκαν στα €2,4 εκατ. σε σχέση με €1,8 εκατ. το αντίστοιχο εξάμηνο του 2017, ενώ ο συνολικός κύκλος εργασιών μειώθηκε σε σχέση με το 2017 από €193 εκατ. σε €189 εκατ. Σημειώνεται πως το κόστος πωλήσεων μειώθηκε στα €170,9 εκατ. από €174,5 εκατ., ενώ τα άλλα λειτουργικά εισοδήματα αυξήθηκαν στα €3,7 εκατ. καθώς επίσης και τα λειτουργικά έξοδα αυξήθηκαν στα €19,2 εκατ. Η αύξηση τόσο στα λειτουργικά έσοδα όσο και στα λειτουργικά έξοδα προέκυψε κατά κύριο λόγο από τη συμπερίληψη για πρώτη φορά της Lca Aviation Fueling System Ltd σε εξαμηνιαία αποτελέσματα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Εταιρεία στις 19 Απριλίου 2018 υπέγραψε συμφωνία με άλλες δύο εταιρείες για τη δημιουργία κοινής επιχείρησης με την επωνυμία VLPG Plant Ltd για την κατασκευή τερματικού υγραερίου σε γη που θα παραχωρηθεί για το σκοπό αυτό στους μετόχους της κοινοπραξίας από την κυβέρνησης εντός της βιομηχανικής περιοχή και ενεργειακής περιοχής Βασιλικού. Με την υλοποίηση της συμφωνίας και ολοκλήρωση των κατασκευαστικών έργων, το επικαιροποιημένο κόστος των οποίων εκτιμάται στα €24 εκατ, η VLPG θα δραστηριοποιηθεί στον τομέα της αποθήκευσης και διαχείρισης υγραερίου εντός του τερματικού.

Παράλληλα, με βάση προκαταρκτικό προσχέδιο μνημονίου συνεργασίας και συναντίληψης μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας, του Δήμου Λάρνακας και εταιρειών πετρελαιοειδών αναφορικά με την μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών από την ακτογραμμή της Λάρνακας στην περιοχή Βασιλικού, προβλέπεται αναθεωρημένη ημερομηνία τερματισμού χρήσης των εγκαταστάσεων η 31η Δεκεμβρίου για τα υγρά καύσιμα και η 31η Δεκεμβρίου 2020 για το υγραέριο.

Για όλα τα είδη πετρελαιοειδών, πλην του υγραερίου, η εταιρεία έχει ήδη ανεγείρει νέους αποθηκευτικούς χώρους σε ιδιόκτητη γη στην περιοχή Βασιλικού συνολικού κόστους €35 εκατ. Στο παρόν στάδιο βρίσκεται σε εξέλιξη η δεύτερη φάση ανέγερσης του τερματικού η οποία έχει επανασχεδιαστεί στη βάση επιπρόσθετων έργων υποδομής με εκτιμώμενο κεφαλαιουχικό κόστος €24 εκατ. και περιλαμβάνει την ανέγερση γεμιστηρίου βυτιοφόρων οχημάτων, τεσσάρων μικρών δεξαμενών για προϊόντα χαμηλής κατανάλωσης, ανακατασκευή τριών υφιστάμενων δεξαμενών, αποθήκες καθώς και κτήρια διοίκησης και ελέγχου. Επίσης, η κυβέρνηση έχει κατά προτεραιότητα παραχωρήσει στην εταιρεία γη στην περιοχή Βασιλικού στην οποία η εταιρεία έχει την δυνατότητα να ανεγείρει νέους αποθηκευτικούς χώρους.

Δειτε Επισης

Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
Άλμα άνω του 3% για το πετρέλαιο-Στα $90 το brent
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση