Νέα αποθέματα φυσικού αερίου στη βρετανική ΑΟΖ

InBusinessNews  25/09/2018 09:00
Νέα αποθέματα φυσικού αερίου στη βρετανική ΑΟΖ

Νέα αποθέματα φυσικού αερίου στη βρετανική ΑΟΖ

InBusinessNews  25/09/2018 09:00

Εξαιρετικά θετικά ήταν τα αποτελέσματα γεώτρησης της γαλλικής εταιρείας Total, όπου το γεωτρύπανο φτάνοντας σε τελικό βάθος 4.312 μέτρα, ανακάλυψε μια στήλη αποθεμάτων φυσικού αερίου 42 μέτρων που χρονολογείται από την πρώτη γεωλογική εποχή Cretaceous.

RELATED ARTICLES


Οι προκαταρκτικές δοκιμές επιβεβαιώνουν την ποιότητα των αποθεμάτων, τη διαπερατότητα και την καλή απόδοση της γεώτρησης, με τα εν δυνάμει ανακτήσιμα αποθέματα να υπολογίζονται σε 1 τρισεκατομμύριο κυβικά πόδια, όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του offshore EnergyToday.

Από την πλευρά του, ο Arnaud Breuillac, πρόεδρος του τμήματος Έρευνας και Παραγωγής της Total, σε δηλώσεις του ανέφερε πως: “ Το Glendronach είναι μια εξαιρετική ανακάλυψη της Total που μας δίνει πρόσβαση σε πρόσθετους πόρους φυσικού αερίου και μάλιστα σε μια στρατηγικής σημασίας περιοχή και επιβεβαιώνει την στρατηγική μας για την έρευνα υδρογονανθράκων. Βρίσκεται σε μια αναδυόμενη περιοχή από την άποψη της παραγωγής, δυτικά της περιοχής Shetland, ενώ τα αποθέματα αυτά μπορούν να μπουν στην αγορά γρήγορα και με χαμηλό κόστος, αξιοποιώντας την υπάρχουσα υποδομή Laggan-Tormore”.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι το εν λόγω κοίτασμα διαχειρίζεται η Total με ποσοστό 60% ενώ το υπόλοιπο μοιράζεται σε ισομερώς μεταξύ των εταιρειών Ineos E&P UK Limited και SSE E&P UK Limited.

ΠΗΓΗ: energypress.gr

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας