Ραγδαία ανατίμηση και για ηλεκτρισμό στην Τουρκία

InBusinessNews  08/08/2018 19:25
Ραγδαία ανατίμηση και για ηλεκτρισμό στην Τουρκία

Ραγδαία ανατίμηση και για ηλεκτρισμό στην Τουρκία

InBusinessNews  08/08/2018 19:25

Συνεχίζεται η ανατίμηση των ενεργειακών τιμών στην Τουρκία εν μέσω της οικονομικής κρίσης που προκαλεί η διαρκής υποτίμηση του εθνικού νομίσματος.

RELATED ARTICLES


Σύμφωνα με το Argus, το συμβόλαιο παράδοσης ηλεκτρικής ενέργειας για Οκτώβριο-Δεκέμβριο αυξήθηκε κατά 11,40 ευρώ/μεγαβατώρα την Τρίτη 7 Αυγούστου υπό τη σκιά των ακριβότερων τιμών των καυσίμων. Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα η Botas προχώρησε σε αύξηση 50% της τιμής του φυσικού αερίου για ηλεκτροπαραγωγή, με αποτέλεσμα να εμπορεύεται πλέον έναντι 270 δολαρίων ανά 1.000 κ.μ.

Όλα αυτά ενώ η αξία της τουρκικής λίρας έναντι του δολαρίου έφτασε σε νέα χαμηλά πλέον, έχοντας χάσει το 36% της αξίας της. Εκτός από το φυσικό αέριο, αυτό επηρεάσει και την αγορά άνθρακα από το εξωτερικό, ενώ οι δύο αυτές πηγές καλύπτουν περί το 50% της ηλεκτροπαραγωγής της χώρας.

Αξίζει να αναφέρουμε επίσης ότι το συμβόλαιο παράδοσης επόμενου έτους αυξήθηκε κατά 43 λίρες στις 300 λίρες/μεγαβατώρα, έναντι 188,86 λιρών για τα προημερήσια συμβόλαια φέτος.

Τα παραπάνω οδήγησαν σε ενισχυμένη ανταγωνιστικότητα τις μονάδες άνθρακα έναντι στις αντίστοιχες του αερίου όσον αφορά τους επόμενους μήνες.

ΠΗΓΗ: energypres.gr

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας