Ο όμιλος BMW επενδύει στη μελλοντική μετακίνηση

Το γκρουπ BMW το τελευταίο χρονικό διάστημα προέβη σε σημαντικές επενδύσεις που έχουν να κάνουν με τη μελλοντική μετακίνηση. Στα πλαίσια αυτών των στρατηγικών επενδύσεων, η γερμανική εταιρεία συνεχίζει το καινοτόμο έργο της στους τομείς της αυτόνομης οδήγησης, των συνδεδεμένων οχημάτων, της ηλεκτροκίνησης και των υπηρεσιών - κοινοχρησία.

Άλλωστε, ο όμιλος έχει αυξήσει σημαντικά τις προκαταβολικές δαπάνες για τη μελλοντική μετακίνηση. Οι δαπάνες του τομέα έρευνας και εξέλιξης, μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2018, ήταν επιπλέον των 300 εκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή πολύ υψηλότερες συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, καθώς ανήλθαν συνολικά στα 2,61 δισ. ευρώ (+13,6%).

Εκτός από την επιτάχυνση της παραγωγής για την υποστήριξη του λανσαρίσματος νέων μοντέλων, το γκρουπ BMW στοχεύει να επεκτείνει τις δραστηριότητές του στους τομείς ηλεκτροκίνησης και αυτόνομης οδήγησης. Και στις δύο περιπτώσεις σαν τεχνολογική αιχμή του δόρατος θα είναι νέα πρότυπα οχήματα των επόμενων δύο ετών.

Τέλος, τις τελευταίες εβδομάδες ο Όμιλος έχει κάνει επίσης πολυάριθμα βήματα για να επεκτείνει το αποτύπωμά του και την κλίμακα της εμπορικής επιτυχίας του στην Κίνα. Άλλωστε από το 2020 θα βγει στην παραγωγή το καθαρά ηλεκτρικό BMW iX 3, αποτέλεσμα της συγκεκριμένης συνεργασίας με την χώρα της Ασίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Άλμα άνω του 3% για το πετρέλαιο-Στα $90 το brent
Ε.Ε.: Αυξάνει στα €7,3 δις τους πόρους για πράσινη-ψηφιακή μετάβαση
Στην Κύπρο μια από τις μεγαλύτερες αυξήσεις ΑΠΕ στην Ε.Ε. την τελευταία διετία
Μέτριος ο αντίκτυπος της ιρανικής επίθεσης στις τιμές του πετρελαίου-Παρακολουθεί στενά η ΕΚΤ
Κίνα: Αυξάνει τις λιανικές τιμές πώλησης βενζίνης και πετρελαίου
Μικρές μεταβολές στο πετρέλαιο εν αναμονή της απάντησης του Ισραήλ
Ρεκόρ εξαγωγών ρωσικού πετρελαίου διά θαλάσσης
Επιτροπή Εμπορίου: Ζητά προώθηση σχεδιασμών για συστήματα αποθήκευσης και υδρογόνο
Γ. Παπαναστασίου στο InBusinessNews: Σαφής η θέση μας για Great Sea Interconnector-«Όσο πιο σύντομα...»
Οι εκτιμήσεις για αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή ρίχνουν τις τιμές πετρελαίου